Vasil Hadžimanov
16. nov
KULTURA · muzika

Nastupom Vasila Hadžimanova, u subotu 16. novembra 2013. godine, Ustanova kulture Starog grada Parobrod otvara sezonu kreativnih unplugged nastupa poznatih muzičkih sastava, na kojima se bendovi predstavljaju u svojim neobičnim izdanjima.

do
UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a
UK Parobrod
700

Poznati džez muzičar u okviru svog benda Vasil Hadžimanov Trio, eksluzivno će izvesti materijal sa diska koji je 2011. izdat za Skopje Jazz festival record Label.

Novi koncept Amstel unplugged koncerata, koji će se u Parobrodu održavati u kontinuitetu sve do maja 2014. godine, poseban akcenat stavlja na umetničku stranu muzike i na njenu ekspresiju. Prvi u nizu ovih eksluzivnih koncerata rezervisan je za Vasil Hadžimanov Trio koji će u intimnoj atmosferi, u prostoru kapaciteta do 100 mesta, nastupiti u sastavu Vasil Hadžimanov – klavir, Peđa Milutinović – bubanj i Milan Nikolić – kontrabas. Početak koncerta zakazan je za 20.30 sati, a cena karte, koje je se mogu kupiti u UK Parobrod, svakog radnog dana od 9 do 22 sati, iznosi 700 dinara. Sledeći eksluzivni koncert u Parobrodu rezervisan je za sastav Hornsman Coyote & Soulcraft, u subotu, 7. decembra 2013. godine, sa početkom u 20.30 sati.

Parobrod je tokom protekle tri godine organizovao čak četiri potpuno različita muzička programa, klasičnu scenu, World Music, DasBoot jazz scenu i ediciju Rock’n’Dorćoll, sa preko 80 koncerata. UK Starog grada osnovana je u martu 2010. godine i zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih, ali i podršci opštine Stari grad, realizovala je više od 500 različitih programa.


Arsen Dedić 14. novembar 2013. Arsen i Matija Dedić u Beogradu Jovan Kolundžija 13. novembar 2013. Gala koncert Jovana Kolundžije i Gudača svetog Đorđa Efterklang_byKimSvensson 9. novembar 2013. Efterklang i grupa Ti u Gun klubu Eva Braun 8. novembar 2013. Eva Braun u Božidarcu