Trio Guarnerius
17. nov
KULTURA · muzika

U Centru lepih umetnosti Guarnerius 17. novembra koncert će održati Evgenija Jeremić (sopran), Aleksandra Stanković (sopran) i Vanja Biserčić (tenor)

Troje mladih umetnika nastupiće u okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Džordža Vašingtona 12
FMU i Guarnerius
slobodan ulaz

Evgenija Jeremić, student završne godine na odseku za solo pevanje publici će predstaviti dela iz različitih muzičkih epoha, počevši od Mocarta, preko Leonkavala i upečatljivog Rahmanjinova, Deliba, kao i našeg kompozitora Marinkovića.

Aleksandra Stanković, takođe student solo pevanja, izvešće arije koje je spremala sa svojom profesorkom Anetom Ilić – arija Lejle, arija Mimi, Suzanne, Manon…

Vanja Biserčić, student druge godine FMU-a pred publikom će izvesti solo pesme R. Štrausa, R. Šumana, S. Rahmanjinova, kao i poznate tenorske arije iz opera kao što su Verter (Werther) – J. Masne, Evgenije Onjegin – P. I. Čajkovski i druge.

Ovo troje umetnika sa nestrpljenjem očekuju nastup pred beogradskom publikom, verujući da će i publika i oni uživati u jednoj lepoj večeri. Prijatna atmosfera i puno dobre energije svakako će se osetiti u Gvarneriusu.

„Očekujem dobru zabavu i uživanje, kako za publiku tako i za nas na sceni. Meni je to i jedan od značajnijih solističkih koncerata na početku sezone, pa se nadam da će se u tako velikom stilu sezona i nastaviti‟, kaže Vanja Biserčić.

Ono što je zajedničko za ovo troje umetnika jeste velika ljubav i posvećenost svom poslu.

„ Kada nešto želite, kada se nečemu posvetite i kada nešto radite srcem to ne može biti teško. Naravno, potrebna su određena odricanja i jedan malo drugačiji način života, ali ono što je teško, jeste izboriti se i naći svoje mesto pod suncem‟, smatra Evgenija Jeremić.

I Aleksandra Stanković kaže da je solo pevanje za nju „nešto najlepše – ako naučite ili znate na koji način da usmerite svoje misli i svoje navike‟.

Sa druge strane, u svetu hiperprodukcije dobrih pevača, teško je probiti se i napraviti uspešnu karijeru.

„Biti uspešan solo pevač pre svega znači borbu sa samim sobom, pri stalnom procesu usavršavanja. Postoji mnogo tehničkih finesa kojima treba ovladati kako bi se dosegla veština potrebna za izvođenje velikih klasičnih dela na sceni‟, zaključuje Vanja Biserčić.

KKN koncerti u Novom Sadu i Beogradu 17. jun 4000. Kanda, Kodža i Nebojša promovišu novi album u Novom Sadu i Beogradu Vlada Divljan i Ljetno Kino Big Band 1. novembar 2014. Leto u Beogradu sa Divljanom i Kinom – otkazano Karmen 1. novembar 2014. Direktan prenos opere „Karmen“ iz Metropolitena Artan Lili 24. oktobar 2014. Artan Lili u KC Gradu · · ·