Amy Winehouse
14. sep
KULTURA · muzika

U nedelju, 14. septembra, od 19:30h u Ustanovi kulture Parobrod biće održano multimedijalno veče posvećeno Amy Winehouse, muzičkoj legendi 21. veka. Neposredni povod da se organizuje ovakav događaj jeste činjenica da je 14. septembar u stvari rođendan ove soul dive. Muzika koju je Amy izvodila ostavila je dubok trag u istoriji čovečanstva, a njen poslednji koncert održan je upravo u našem gradu, 18. juna 2011. godine.

UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a
Događaj na Facebooku

O značaju Amy Winehouse i fenomenu „Kluba 27″ govoriće novinar i muzički kritičar Petar Janjatović, novinarka Danasa (gradska kultura) i Jevrejskog pregleda Sofija Živković, kao i naša istaknuta dramska spisateljica Biljana Srbljanović. Te večeri biće organizovana izložba stvari koje imaju veze sa životom i delom ove umetnice, promovisaće se i strip-album „Ejmi Vajnhaus“ izdavačke kuće „Darkwood“, a čitav događaj pratiće i bogat muzički program.

Pevačica Bojana Račić, članica ansambla Pozorišta na Terazijama i special guest star Bojana Stamenov, izvešće najveće hitove Amy Winehouse u pratnji benda na čijem čelu se nalazi naš poznati džez pijanista Filip Bulatović.

Uz podršku UK Parobrod, organizator i inicijator večeri posvećene Amy Winehouse je glumac Žarko Stepanov.

Provetravanje 13. septembar 2014. Provetravanje u Beogradu: Jarboli, Obojeni program i KKN u Barutani Elemental 16. jul 9200. Elemental i Nipplepeople u Barutani Ensh 16. jul 2800. Ensh live Jack Oblivian 7. septembar 2014. Jack Oblivian: Garažni roker broj 1 u Beogradu