Vrelo
27. sep
KULTURA · muzika

Koncert grupe Vrelo biće održan 27. septembra sa početkom u 21 čas, u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda, u organizaciji World Music asocijacije Srbije. Povod za održavanje koncerta je obeležavanje petnaestogodišnjice rada i objavljivanje DVD izdanja grupe „Vrelo Live: Pogledaj me kako pevam“. Na koncertu u Beogradu, grupa će premijerno izvesti neke od pesama sa novog albuma, koji spremno čeka izdavača. Organizator koncerta, World Music asocijacije Srbije, najavljuje odličnu muziku, originalnu koreografiju, energiju koja osvaja i prijatna iznenađenja koja će za publiku prirediti članovi grupe.

Dom omladine, Makedonska 22/IV
500

DVD izdanje Vrelo Live: Pogledaj me kako pevam objavljeno je pod etiketom WMAS Records (diskografska kuća World Music asocijacije Srbije), koja je osnovana 2007. godine sa ciljem da promoviše world music izdanja iz Srbije. Osnivač etikete je Oliver Đorđević, predsednik Upravnog odbora asocijacije.

Grupa Vrelo započela je u aprilu 2014. seriju promotivnih koncerata po klubovima u Srbiji i inostranstvu. Beograđani će imati prilike da ih čuju 27. septembra u Domu omladine Beograda u sali Amerikana. Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti po ceni od 500 dinara, na svim prodajnim mestima Eventima.

Ove godine grupa obeležava petnaest godina od prvog okupljanja. Od tada (1999.) do danas prešli su velik put i napravili značajan uspeh u Srbiji i inostranstvu. Na Bi-Bi-Sijevom konkursu za Sledeću veliku stvar (BBC’s The Next Big Thing 2007) grupa Vrelo je osvojila drugo mesto sa pesmom Pošle mome.

Deo su ekipe Kusturičine pank opere Dom za vešanje (Time of the Gypsies) koja je premijerno izvedena i igrana u Parizu tokom leta 2007.godine. Svirali su na svim značajnim festivalima u Srbiji (Exit, Guča, Nishville, Zaječarska gitarijada, BELEF), nastupali na velikim festivalima i u prestižnim klubovima u većini evropskih gradova (Pariz, Berlin, Oslo, Prag, Grac, Sankt Peterburg, Budimpešta, Cirih …).

Njihov prvi album Preko reke izašao je 2008. godine za PGP-RTS i dobio odlične kritike, između ostalih i od najznačajnijeg engleskog muzičkog časopisa Songline. Njihove pesme pojavljuju se i na nekim kompilacijskim izdanjima u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, i u Srbiji na albumu Srbija Sound Global – All Stars. World Music asocijacija Srbije (WMAS Records) objavila je početkom ove godine video snimak (DVD) koncerta grupe Vrelo. Onlajn izdavač je Brown Cow Records iz Londona.

Ana Ćurčin & Dukat 26. septembar 2014. Vodimo vas na koncertni vikend u Gradu: Ana Ćurčin & Dukat/Lemolo Il Divo 25. jun 8800. Večeras: Koncert grupe Il Divo Nova sezona kluba Drugstore 19. septembar 2014. Treća sezona kluba DRUG§TORE Beograd Amy La Vere 19. septembar 2014. Koncert Amy LaVere & Willa Sextona