Kafa u Savamali
14. mar
PULS GRADA · gastro

Udruženim snagama, Mikser i Speciality Coffee asocijacija predstavljaju dvodnevni festival kafe, koji će se održati ovog vikenda u Mikser House-u. Ispijanje kafe je ritual kojem treba pristupiti sa pažnjom i uživanjem u svakom gutljaju. Kafa je umetnost za dobro jutro i prijatno popodne, hedonizam i inspiracija koja ispunjava dan.
Svež, inovativan i mirisan, Savamala Coffee Festival idealna je destinacija za sve one kojima je kafa više od običnog napitka, za one kojima je kafa strast i vanvremenski užitak, za one koji umeju da uživaju u svakom gutljaju, u prefinjenim aromama, u neodoljivim mirisima, u vrhunskim ukusima.

do
Mikser House, Karađorđeva 46
Mikser House
250
Događaj na Facebooku

Svoja znanja o kafi i njenom pripremanju podeliće Gregory Glen, vlasnik Java kafe, Stavros Lambrinidis, svetski prvak u “ibrik” kategoriji, Aleksandra Erić koja će govoriti o procesu dobijanja kafe, kao i Mihailo Kovačević koji će otkriti tajne aromatizacije kafe. Poseban deo programa predstavlja takmičenje barista u kategoriji Latte art (crtanje po kafi) koje će okupiti najbolje bariste iz Srbije i regiona, dok će o pobedniku takmičenja odlučivati internacionalni žiri. I polufinalni i finalni program vodiće Una Senić, koja će u subotu uveče preuzeti i ulogu DJ-a i pobrinuti se za dobru muziku.

Opustite se i upustite se u avanturu otkrivanja i uživanja u novim ukusima i doživljajima, jer vas na Savamala Coffee Festivalu očekuju predstavljanje i degustacije kada, kao i suplementarnih proizvoda koji se na kafu nadovezuju (kolačići, kroasani, mleko, čokolada, rakija), takmičenja za najboljeg baristu, radionica uparivanja mirisa i ukusa, predavanja o kafi i još mnogo toga.

choco love fest 14. februar 2015. „Choco Love Fest‟ na Dan zaljubljenih u Supermarketu Rakija fest 24. jun 5600. Osmi Rakija Fest u subotu u Mikser Houseu Belgrade Wine & Dine 29. novembar 2014. Belgrade Wine & Dine – festival vina i gastronomije Mikser Design Food 23. novembar 2014. MIKSER DESIGN FOOD – Šta je to dobra hrana? ·