Molly Nilsson
30. nov
KULTURA · muzika

Koliko je malo potrebno da bi se, u moru sjajnih izvođača i stanju blage prezasićenosti informacijama, došlo do nečijih ušiju ili pak koju milju dalje – nečijeg srca?

do
KC Dragstor, Vojvode Bojovića 4
Supersizeshe
600
Događaj na Facebooku

Molly Nilsson je sredinom 2011. iza sebe imala tri albuma, isto toliko godina muzičke karijere i malu, ali fanatičnu, bazu poklonika sa raznih strana starog kontinenta. Negde u to vreme John Maus objavljuje jedan od najboljih albuma spomenute godine, verovatno i decenije i na istom, vrlo atipično, obrađuje delo polu-anonimnog savremenika – pesmu Hey Moon, koju je Molly odsvirala i snimila još 2008. I sve ostalo je istorija.

Par meseci kasnije izbacuje svoj četvrti album History. Slede ozbiljne recenzije u svim relevantnijim muzičkim glasilima, a Molly polako zauzima novo specifično mesto u svetu nezavisne muzike, i pre svega srcima velikog broja novih fanova. Protkana nostalgičnim pop melodijama i nabijena između redova dirljivo promišljenih tekstova njena muzika vodi na putovanje kroz život i smrt, ljubav i nedaće, mističnom linijom između jave i sna. Samo devet meseci posle rasprodatog koncerta u Beogradu, Molly se vraća sa sjajnim novim albumom Travels.

Supersizeshe i City magazin dele tri puta po dve karte za ovaj koncert. Da biste ušli u konkurenciju potrebno je da na  našoj FB stranici napišete koja vam je omiljena elektro pop pevačica.

 

Ana Ćurčin, foto: Ema Szabo 29. novembar 2013. Ana Ćurčin u Amerikani Vračar rocks 29. novembar 2013. Kristali, Lutke i Lorna Wing na Vračar Rocks festivalu Romski karavan nade 27. novembar 2013. Romski karavan nade – izložba i koncert grupe Kal Elektrana Neon Nacht 22. novembar 2013. How Convinient na 20/44