Bjesovi
21. apr
KULTURA · muzika

Jedan od najvećih srpskih rok sastava današnjice, Bjesovi, nastupiće u subotu, 21. aprila, u Božidarcu. Bjesovi se posle prošlogodišnjeg unapred rasprodatog koncerta vraćaju u Božidarac gde će održati koncert na kome će kao i prethodnog puta težište staviti na materijale sa albuma koje su izdavali tokom devedesetih, ali ovog puta će set lista biti pojačana i hitovima nastalim posle tog perioda.

Prvi veliki uspeh Bjesova bila je pobeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, a zatim je 1993. usledila je i pobeda na 27. Zaječarskoj gitarijadi. U narednih nekoliko godina mnoštvo koncerata i velika medijska pažnja usmerena je na ovaj bend. Do danas su izdali šest albuma. Jedan od najuspešnijih albuma benda, „Sve što vidim i sve što znam“ ove godine doživeo je svoje reizdanje pa će na ovom koncertu posetioci moći da čuju gotovo sve pesme sa ovog antologijskog albuma.

Radoslava Grujića 3
Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac"
500/700 RSD
Događaj na Facebooku

Kao gosti na ovom koncertu nastupiće beogradsko-pančevački sastav Brigand, alternativna rok grupa oformljena 2011. godine od strane Velibora Nikolića. Bend je u septembru 2013. godine objavio svoj prvi studijski album, Zaplešimo grešnici, a februara 2017. godine izlazi i njihov drugi album, Daleko je Vavilon, inače izdat za Black Planet Records.

Karte se mogu nabaviti u Felix Shop-u.

Nomus-cover 19. april 2018. NOMUS: Međunarodni festival klasične muzike u Novom Sadu GuitarArtFestival2018 18. april 2018. Guitar Art festival: Koncert portugalske dive Dulse Ponteš Dark tranquility_cover 18. april 2018. Dark Tranquillity i gosti nastupaju u Novom Sadu download 15. april 2018. Magnifico: Koncert u Belexpocentru · ·