Deca apokalipse
10. jan
KULTURA · muzika

Prvi koncert u 2014. godini u okviru Vračar Rocks festivala odrigraće se u petak 10. januara u 20 časova u Centru za kulturu Božidarac gde će nastupiti Deca apokalipse, Itch i Ućuti pas.

do
Centar za kulturu "Božidarac"
Vračar Rocks!
200
Događaj na Facebooku

Deca apokalipse su bend koji je svoj autentični muzički izraz zasnovao na hip-hop kulturi, metalu i elektronskoj muzici, oslanjajući se na muzičko nasleđe sa naših prostora. Lirika je istovremeno direktna i tajanstvena, sa jasno iskazanim stavovima i težnjama.

Debi album Era papirnih grobova najavili su spotom za pesmu Ovo je taj čas koji je naišao na odlične reakcije publike. Zahvaljujući Nocturne magazinu album Era papirnih grobova ovog devetočlanog valjevskog sastava dostupan je i za besplatan download ovde.

Ućuti pas dolaze iz Lazarevca. Fuzijom više muzičkih pravaca uz dva energična vokala, sa prilično angažovanim tekstovima, uspeli su za veoma kratko vreme da privuku pažnju publike. Nastupali su na svim važnijim festivalima u zemlji i regionu kao sto su: Arsenal Fest (KG), Lake Fest (CG, Nikšić), Beer Fest (BG), Kulpin Fest, ŠLF (ŠA), Rastok Fest (BiH; Jelah), Zaječarska gitarijada, Fabula Fest (La), BDFL (BG), a nedavno su razdrmali i posetioce KST-ovog maskenbala.

Itch je beogradski sastav osnovan 2010.godine. Svoj prvi album Lullulu objavili su online posredstvom Nocturne magazine, a već uveliko pripremaju i materijal za drugo izdanje. Njihov singl Helena M pročuo se i do Los Anđelesa gde ga je emitovao Metal Sanaz radio. Drugi album planiraju da objave za izdavačku kuću iz Klivlenda (SAD) nakon čega će krenuti na turneju van Evrope. Na Vračar Rocks festivalu ćemo ovog petka biti u prilici da čujemo i vidimo zašto je Itch svetski bend.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od samo 200 dinara u Board Shopu (Prizrenska 13) i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).

Rambo Amadeus 4. januar 2014. Rambo Amadeus & Two Winettous u Klubu Gun Darkwood Dub 2. januar 2014. Darkwood Dub u Mikseru Kanda, Kodža i Nebojša 1. januar 2014. Dva koncerta grupe Kanda Kodža i Nebojša KC Grad 31. decembar 2013. Novogodišnja muzička revija u KC Grad