Ženska trka adidas
14. maj
PULS GRADA · sport&rekreacija

Ovog proleća, adidas prvi put organizuje trku namenjenu samo pripadnicama lepšeg pola. adidas ŽENSKA TRKA biće održana u Beogradu u Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave.

Trka ima za cilj da okupi žensku trkačku zajednicu i omogući im da se njihov glas čuje – da javno kažu žašto trče, šta ih pokreće, zahvaljujući čemu uvek gledaju napred. Trku će podržati brojne poznate ličnosti iz sveta sporta i kulturnog života Srbije. Među njima su Sonja Stolić, reprezentativka Srbije i vicešampionka Balkana u trčanju na duge staze i Jelisaveta Orašanin, glumica, koje će biti prve na startu.

Nova trka obogatiće kalendar trkačkih manifestacija u Beogradu i doneće nova iskustva i izazove za sve dame koje vole ovaj vid rekreacije. Donji grad će biti zona u kojoj će sve biti posvećeno ženama i njihovom opuštanju nakon trke, a za one najkreativnije adidas sprema i vredne nagrade. Dobrodošli su i navijači, upravo oni koji svojim damama žele da pruže najjaču podršku.

Donji grad, Kalemegdan
adidas

Trka je otvorena i besplatna za sve žene. Broj učesnica nije ograničen, kao ni razlozi zbog kojih trče. Mogu trčati individualno ili zajedno okupljene u svoj tim prijateljica. Prijavljivanje za trku je počelo, dovoljno je popuniti online formular na sajtu www.boostbelgrade.rs i tom prilikom otkriti svoju trkačku priču. Sve dame koje se prijave dobiće startne brojeve koje mogu preuzeti na dan trke, najkasnije do 10.30 časova. Uzbudljiva trkačka avantura počinje u 11 časova, a start i cilj trke biće u Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave. Trčaće pet krugova ukupne dužine 5 kilometara čime će ujedno i promovisati razlog koji ih motiviše i pokreće da uvek idu napred i istrče svoju trku.

Mnogo je razloga koji učesnici prve adidas Ženske trke žele da svojim trčanjem promovišu, ali Sonja Stolić ipak trku posvećuje promociji trčanja kao sporta.

– Moj motiv da istrčim ovu trku biće pre svega zdrav i kvalitetan život. Želim da svojim trčanjem promovišem važnost fizičke aktivnosti, jer dobro zdravlje i kvalitetan život možemo imati samo uz sport i rekreaciju. Zato želim da svojim primerom poručim svim ženama i ljudima koji žele da se bave fizičkom aktivnošću da što pre počnu sa trčanjem i osete pravo zadovoljstvo i snagu koju pruža ova vrsta sporta – izjavila je Sonja Stolić, dok je Jelisaveta Orašanin najavila da će trčati prvu adidas Žensku trku kako bi promovisala važnost usvajanja nezbrinutih kučića.

– Trčaću 14. maja kako bih promovisala usvajanje kučića koji gladni lutaju gradom. Pomozimo im da nađu dom, učinimo ih srećnim i osećajmo se zadovoljno jer smo uradili veliku stvar. Time ćemo pomoći i ljudima, a ne samo životinjama. Želim da pomognem azilu za pse „ALEX“ iz Subotice koji je osnovan 2003. godine kao prvi „No-kill“ azil u Srbiji – izjavila je Jelisaveta Orašanin i ovom prilikom pozvala sve ljude velikog srca da se jave i pomognu da se rad ove organizacije nastavi.

Prijavite se i otkrijte svoju trkačku priču, koja može motivisati i druge da zaborave na izgovore, veruju u sebe, pronađu svoj cilj, osvoje nove kilometre i tako postanu deo ovogodišnje #WHYIRUNBelgrade adidas priče!

One Live 13. mart 2016. One Live Serbia: Najveći svetski fitnes festival uskoro u Beogradu 12592653_764537443679593_2898057756924937247_n 23. jul 1200. UEFA Futsal Euro 2016 – evropsko prvenstvo u dvoranskom fudbalu u Kombank Areni Beogradska zima 22. decembar 2015. Beogradska zima: Klizalište na Trgu Nikole Pašića adidas Open run 3. oktobar 2015. adidas #OpenRun trka 3. oktobra · · · · ·