Dubioza kolektiv
5. apr
KULTURA · muzika

Balkan-ska-pank-dab grupa Dubioza kolektiv priredila je svojevrsni omaž kultnom filmu „Ko to tamo peva“ snimivši svoju kratku YouTube verziju legendarne pesme „Za Beograd“, povodom koncerta 5. aprila u Kombank areni!

do
Kombank arena
Long play
1000
Događaj na Facebooku

Dubioza kolektiv potvrdiće da je jedno od najznačajnijih muzičkih imena u regionu, svojim do sada najveći samostalnim koncertom u karijeri koji će biti održan 5. aprila u Kombank areni u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Angažovani bosansko-hercegovački sastav poslednjih godina osvojio je publiku u regionu sa nekoliko zapaženih albuma i brojnim hitovima kao što su Kažu, Blam, Firma ilegal, Balkan Funk, Marijuana, Kokuz… žestoko kritikujući u svojim tekstovima posleratno korumpirano društvo u kom vladaju nacionalizam, negativna selekcija i nepravda, istovremeno boreći se za slobodu, ravnopravnost i pravedan društveni poredak.

„U zadnje vrijeme često mijenjamo koncertni set, tako da ne znamo šta ćemo tačno svirati u Beogradu za par mjeseci. Sigurno je da ćemo se truditi da uglavimo što više pjesama sa posljednjeg albuma Apsurdistan (2013). Što se tiče gostiju na koncertu, ni to se nikada ne zna do samog koncerta. Obično pozovemo sve naše prijatelje sa kojima smo snimali, pa bujrum, ko se pojavi“, navode iz Dubioze.

U prodaji se može naći nekoliko kategorija ulaznica prilagođenih, u ova krizna vremena, socijalnom statusu potencijalnih posetilaca.

„Vremena su kokuzna, ljudi zbog svjetske krize nemaju ni za rizle, pa čekaju nekog novog Waltera da ih izvadi iz ekonomskog belaja. Zbog toga smo željeli da cijene ulaznica budu recesijske, pa da bar malo olakšamo tranziciju iz kolektivne dubioze u kojoj se nalazimo“, poručuje Dubioza kolektiv.

Dža ili Bu 4. april 2014. Dža ili Bu u novosadskom Quarteru Svi na pod! 4. april 2014. Koncertna promocija novog albuma Svi na pod „Mladost“ u Mikser Houseu Nikola Vranjković 4. april 2014. Vodimo vas na koncert Nikole Vranjkovića + Brigand u centru kulture Božidarac Rita Braga 2. april 2014. Rita Braga u Kulturnom centru Grad