11156216_813216825422561_2541656148753820721_nioio
16. maj
KULTURA · muzika

Zafir Hadžimanov i Vasil Hadžimanov sa svojim kvartetom i sve neizbežnije mesto pravih događaja u Beogradu, Mikser House, pozivaju vas na koncert pun lepih pesama sa festivala bivše Jugoslavije, makedonskih balada, šansona, melodija iz mjuzikla i naravno džeza!

Koncert pun sećanja, uspomena i emocija jednog doajena koji traje i u svojim sedamdesetim i jednog vrsnog umetnika koji nastavlja dinastiju Hadžimanov.

Zafir Hadžimanov je čovek koji duže od pola veka neguje i poklanja dobru muziku, poeziju, glumu i pesmu ljudima širom sveta, od Beograda do Bostona i Moskve, od Skoplja do Sidneja i Pariza.

Karađorđeva 46, Beograd
Mikser
900, 1200
Događaj na Facebooku

Sam, ili u tandemu sa svojom suprugom Senkom Veletanlić izveo je stotine koncertnih i TV nastupa, snimio desetine albuma i osvojio iskreno oduševljenje i aplauze publike, kao i brojna stručna priznanja.

U pozorištu i na filmu odigrao je nekoliko nezaboravnih uloga i ostvario ogroman uspeh i priznanja za svoje uloge Tevija u mjuziklu Violinista na krovu i Žan Val Žana u mjuziklu Jadnici, a autor je i prvog makedonskog mjuzikla Halo buđenje. Ima nekoliko knjiga poezije i proze i dobitnik je povelje „Stražilovo“ za knjigu stihova Pas pevaćica.

Takodje, počasni je Ambasador kulture Republike Makedonije, u Republici Srbiji i kompozitor velikog broja pesama koje je, izmedju ostalih, stvarao i na stihove vrhunskih srpskih pesnika.

Vasil Hadžimanov, sin Zafira i Senke i naslednik njihovog muzičkog dara i umeća je naš najuspešniji fusion jazz autor i klavirista srednje generacije. On sa svojim bendom, ali i sa mnogim drugim saradnicima i kolegama, koracima od sedam milja, osvaja evropsku i svetsku jazz scenu. Potpuno autorski i majstorski čuva i izvodi specifične ritmove i melos Balkana u pravom džez stilu i maniru.

Marčelo i Napeti Quintet 22. jul 7600. Marčelo & Napeti Quintet u Domu omladine Americana Night u Studentskom gradu 22. jul 6800. Ana Čurčin na otvorenoj sceni DKSG supenatural 26. april 2015. Festival Supernatural na Adi Huji Wovenhand u Domu omladine 25. april 2015. Wovenhand u Domu omladine Beograda ·