Zagreb i Split u Beogradu
11. dec
KULTURA · muzika

Simbolički na dan uspostave redovne linije Beograd – Zagreb, dve trenutno najaktivnije ustanove kulture u Beogradu, UK Parobrod i Mikser, ujediniće snage i zajednički ugostiti dve najveće koncertne atrakcije savremene hrvatske muzičke scene, elektro-pop-indi sastav „Detour“ iz Zagreba i hip hop flotu TBF iz Splita. Muzičkom programu prethodiće i celodnevni sadržaji posvećeni zagrebačkoj i splitskoj kulturi, umetnosti, filmu, dizajnu i gastronomiji. Prvog dana mini festivala u UK Parobrodu će se održati tribina „Šta je Zagreb u Beogradu danas“ na kojoj će govoriti Nevena Rendeli (HRT), Tomo Ricov (Pepermint), Damjan Ljuština (Fuliranje), Nikola Vrdoljak (Weekendmedia festival), Kruno Lokotar (književnik i urednik). Biće izloženi i radovi koji će predstaviti savemeni Zagreb pod nazivom „Zagreb best of“, u izboru Buro247.hr, a program će obuhvatiti i projekcije igranih filmova o Zagrebu.

do
Mikser House, Karađorđeva 46
UK Parobrod
1000
Događaj na Facebooku

U petak će kuhinja Mikser Housea pripremiti specijalni splitski meni i gastronomskim doživljajem dovesti Split u Beograd. Kruna zagrebačko – splitskog vikenda u Beogradu, biće večernji program koji će započeti u Mikser Houseu i koji je rezervisan za nastup zagrebačke electro-acoustic pop atrakcije Detour, benda prepoznatljivog po koncertima prepunim pozitivne enegije i kvalitetnog zvuka.

Nakon njih, nastupiće zvezde večeri, čuveni splićani, TBF, sastav koji se od svog nastanka nametnuo jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank, soul i rege zvucima. Kao domaća podrška nastupiće pančevački hip hoperi, bend Iskaz.

Veliki prezir 5. decembar 2014. Veliki prezir i Lira Vega u Božidarcu Oscar Mulero 28. novembar 2014. Oscar Mulero večeras u Drugstoru Provetravanje 22. novembar 2014. Provetravanje u Beogradu: Darkwood dub, Plejboj, Eva Braun i Sinestezija u Magacinu Depo Svetlana Zaharova 22. novembar 2014. Metropoliten i Boljšolj u bioskopu Cineplexx · · · · ·