Zaokret
18. jun
KULTURA · muzika

Zaokret je nedeljni muzički događaj organizacije Kišobran koji se u zimskoj sezoni održava svakog četvrtka u zadimljenim beogradskim podrumima. Zaokret pored toga dovodi brojne bendove u Beograd. Leti se ta dva lica Zaokreta stapaju u jedan događaj, Zaokret leto, koji će sa vama biti svakog četvrtka u letnjim mesecima u bašti Kc Grad. „Pokušaćemo da vam približimo veliki broj kantautora sa lokalne scene koje vredi čuti i pratiti i to potpuno besplatno. Ovog četvtka sa vama će biti Ana Ćurčin i Lady Jelena“ kažu organizatori.

Kc Grad, Braće Krsmanović 4,
Zaokret
Događaj na Facebooku

Ana Ćurčin je mlada kantautorka iz Beograda koja se muzički uglavnom kreće u žanrovima indie – rocka i američkog folka, ali i sa brojnim drugim uticajima koje na specifičan način meša, pravi autentičnu zvučnu sliku.

Aktivno svira od decembra 2012. godine, a njen prvi studijski album je u završnoj fazi miksa. Skice za isti poslušajte ovde i ako želite, pomozite joj kupovinom pesama na bendkempu ili donacijom u Pinball Wizard prodavnici ploča kako bi se album što brže završio.

Jelena Petošević a.k.a. Lady Jelena se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane, jer je shvatila da rečima, glasom i muzikom može da nasmeje, rastuži, uzbudi i naljuti. Na njenom repertoaru se mogu čuti pesme iz crtanih filmova, neke obrade drugih muzičara, kao i njene nesvrstane pesme.

Postala je zapažena figura na domaćoj sceni hitovima Nikola i Slatka mala. Na njeno stvaranje u početku je uticao Radiohead, a kasnije i Cat Power, Fiona Apple, Tallest Man on Earth, Morphine, Beirut, Bon Iver. Veliki deo života provela je u inostranstvu, što je takođe imalo dosta uticaja na njeno stvaranje.

Svemirci 18. jun 2015. Bend Svemirci u Kulturnom centru Rex Robbie Williams 20. jun 1200. Robbie Williams nastupa 17. juna na beogradskom Ušću img 12. jun 2015. Rundek Cargo Trio nastupaju dve večeri zaredom u Barutani Nežni Dalibor - Bez buke 11. jun 2015. Nastavak koncertne serije „Bez Buke“ · ·