coverzoster
6. nov
KULTURA · muzika

U Mikser House pravo iz Mostara stiže Zoster koji će nastupiti u sklopu festivala „Mostarske kiše u Savamali‟ koji će obuhvatiti izložbe, tribine, gastronomske specijalitete i predstavljanje kulture grada Mostara. Oštri i meki zvuci prošarani mirnim transom i haotičnim delirijumom čekaju beogradsku publiku koja uvek sa oduševljenjem dočeka momke iz Mostara.

Zoster je nastao 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića. Naziv Zoster nastaje nakon što je Mario preležao herpes zoster, virus koji živi u ljudskom telu, a nastaje prilikom pada imuniteta, dok je Zoster nastao kao posledica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini.

Karađorđeva 46, Beograd
Mikser House
600, 800
Događaj na Facebooku

Zoster smatra da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše. Grupa zato prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, ljubavi, pa ponekad i edukacije.

U dosadašnjoj karijeri objavili su četiri studijska albuma od kojih je poslednji, Srce uzavrelo, objavljen u januaru ove godine. Trenutno postavu Zostera čine Mario Knezović, Adis Sirbubalo, Atilla Aksoj, Nikola Galić i Goran Rebac


St. Germain 22. avgust 4400. St. Germain konačno u Srbiji James Leg 31. oktobar 2015. Mačo pijanista James Leg ponovo u Beogradu 31. Beogradski džez festival 28. oktobar 2015. 31. Beogradski Džez Festival: Budućnost džeza Ti, Miki Solus i Jovanović 23. oktobar 2015. Miki Solus, grupa Ti i Jovanović u Božidarcu ·