fb naslovna Todo Mundo 2018
30. avg
PULS GRADA · agenda

Nakon prvih pet prolećnih izdanja, festival „Todo Mundo“ je od prošle godine vezan za leto, te će ovogodišnje, sedmo izdanje biti održano od 30. avgusta do 2. septembra. Publika će moći da vidi i čuje muzičare sa 4 kontinenta, u dve prestižne prestoničke koncertne sale – Dvorani Kolarčeve zadužbine i Studentskom kulturnom centru. Na programu su se našli kako mladi pred kojima se otvara međunarodna karijera, tako i zvezde ovog popularnog muzičkog žanra, sa brojnim izdanjima i priznanjima.

do
Studentski trg 5/ Kralja Milana 48
World Music Festival Todo Mundo
400, 600, 800, 1.000, 1.300 RSD

Na otvaranju u popularnom Kolarcu, budimpeštanski bend Csangallo predstaviće zanimljivu mešavinu Balkana i Čangoš tradicije, dok će ovdašnjoj publici dobro poznata sarajevska Divanhana, zajedno sa turskom pevačicom Suzan Kardeš, doneti svoje uvek posebno viđenje sevdaha.

Na festivalu će, prvi put u Srbiji, nastupiti spektakularni trio Barmer Boys iz Radžastana u Indiji, sa iskustvom velikih evropskih i američkih turneja. Jedan drugi trio dolazi sa KipraMonsieur Doumani, sastav kome se posle izvanrednog novog albuma Angathin sva vrata otvaraju, tako je do poslednjeg trenutka bilo neizvesno hoće li se za Beograd naći prostor u njihovom gustom rasporedu. Završno veče zaokružiće legenda muzike GaneKing Ayisoba, koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana. Nakon sjajnog nastupa u maju 2017, u okviru evropske turneje kojom su promovisali album 1000 Can Die, nastupali su na WOMEX-u, najvećoj svetskoj world music smotri, i po mišljenju eksperata imali najbolji nastup među više od 50 bendova.

Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe Institut. Veče pre toga će beogradski kvartet Naked, odmah nakon koncerta iranske pevačice Golnar Shahyar i njenog novog međunarodnog projekta, konačno pred domaćom publikom pokazati zbog čega su postali najtraženiji world music sastav iz Srbije. Na festivalu „Todo Mundo“ oni će nastupiti između turneja u Južnoj Koreji i Brazilu.

Ulaznice za koncert u Kolarcu se mogu kupiti na blagajni Kolarca po ceni od 1.000 i 800 dinara, a karte za koncert u SKC-u se mogu kupiti u klubu SKC-a i to po cenama 400 dinara za 31.8, a po 600 dinara za 1. i 2. septembar. Organizator je onim najzagriženijim world music fanovima izašao u susret cenom specijalnog kompleta za 3 večeri u SKC-u, koji košta 1.300 dinara.

Program World music festivala „Todo Mundo“

30.08. Dvorana Kolarčeve zadužbine

Csangallo (Mađarska)

Divanhana & Suzan Kardes (BiH/Turska)

31.08. SKC

Golnar & Mahan (Austrija/Iran/Kanada)

Naked (Srbija)

01.09. SKC

Institute (Srbija)

Barmer Boys (Indija)

02.09. SKC

Monsieur Doumani (Kipar)

King Ayisoba (Gana)

Sergei Polunin FOTO David LaChapelle 12. jul 2018. Svetska baletska zvezda Sergej Polunjin otvara EXIT festival! Dean - BluesTone - Garana 11. jul 2018. Dean Bowman i BluesTone Band na BELEF-u pressSofest_SIN0229 3. jul 2018. 47. SOFEST u Sopotu cuvarke 4 19. jun 2018. Francuski filmski karavan · · · · ·