Zvuk nemačke kulture Prag DZT(foto Janos Bakula)
16. nov
KULTURA

Turistička organizacija Nemačke (GNTB) će od 6. do 24. novembra interaktivnim uličnim spektaklom uživo u četiri metropole jugoistočne Evrope promovisati Nemačku kao zemlju muzike. Regionalne kancelarije Turističke organizacije Nemačke organizuju na javnim mestima u Pragu, Budimpešti, Beogradu i Beču manifestacije koje privlače pažnju i koje će kulturu Nemačke na poseban način opipljivo dočarati prolaznicima, zaljubljenicima u kulturu.

Događaj u Beogradu će biti izveden tokom petka i subote 16. i 17. novembra od 17 do 21 časova u Knez Mihailovoj ulici, u visini broja 9. Posebnu atrakciju predstavlja jedinstvena prilika koju dobijaju prolaznici i posetioci – da „samostalno diriguju“ čuvenim lajpciškim Gevandhaus simfonijskim orkestrom. Na velikom LED ekranu projektuje se trominutni video zapis orkestra koji izvodi delove Prve simfonije u D-duru Gustava Malera, koji je istu komponovao baš u Lajpcigu.

do
Knez Mihailova 9
Turistička organizacija Nemačke
Besplatno

„Dirigent“ se kreće na interaktivnoj površini dirigentskog podijuma. Virtuelni orkestar uz pomoć fleksibilnog dijalog-medija reaguje na pokrete dirigenta i ubrzava ili usporava svoje izvođenje. Dirigenti kasnije putem personalizovane internet stranice dobijaju video zapis svog velikog nastupa.

Koncept obraćanja predstavnika Turističke organizacije Nemačke baziran je na sledećim uviima: „Tržišta jugoistočne Evrope trenutno predstavljaju izvorne regione sa najvišim stopama rasta kada je u pitanju dolazni turizam u Nemačkoj. Naše dugoročne prognoze predviđaju i dalje snažan potencijel rasta, do šest miliona noćenja u 2030. godini. Posete gradovima i putovanja motivisana kulturom su najpopularniji razlozi posete Nemačkoj među turistima iz Srbije. Naša kros-medijalna roadshow kampanja fokusira se na iskustvenom i emotivnom obraćanju ovoj dinamično rastućoj ciljnoj grupi koja već pokazuje interesovanje za Nemačku kao destinaciju kulture.“

Više detalja o događaju je dostupno na sajtu


Nikita Milivojević i Sonja Marić 28. jun 2018. Uskoro počinje 5. Šekspir festival! belef-2018 22. jun 2018. 27. Beogradski letnji festival – BELEF 32556522_1928209040543191_3401607716110598144_n 15. jun 2018. Festival Krokodil u amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije Brod teatar 1. jun 2018. Brod Teatar i ove godine na Beogradskom keju u Novom Sadu · · · · · ·