Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Karmelada: Jedna sasvim drugačija marmelada

AUTOR: CityMagazine 25 Mar, 2020
Karmelada: Jedna sasvim drugačija marmelada

Karmelada je nastala 2014. godine u restoranu Arhiv, kada je njen tvorac Karmen Krivokapić pravila novi meni. Gosti koji su je prоbali u restoranu izrazili su želju da je nose kući i tada nastaje ideja da se ona pakuje u teglice i nosi gde god vi poželite. Samo ime je igra reči od Karmen i marmelada, pa je tako slavni džem od luka Karmen Krivokapić dobio prepoznatljivo ime.

Kombinovanju Karmelade treba pristupiti uz puno mašte i probati razne ukuse, jer ona sama po sebi ostavlja eksplozivan utisak. Možete birati između dva ukusa – Karmelade sa cimetom i medom, u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj, i Karmelade sa čili papričicama i medom, koja je idealna za sve one koji vole da uživaju u jačim notama džema od luka. 

Karmelada se najčešće preporučuje uz crvena mesa, roštilj, ali i uz sve suhomesnate proizvode, blage sireve, povrće, azijsku kuhinju, nudle, škampe i lososa. Idealna je kao dodatak obrok-salatama, dimljenoj ribi, kao i uz domaće paštete. Osim toga, možete je kombinovati i za doručak, uz omlet sa sirom i slaninicom ili mešanim povrćem, a idealna je i za vegetarijansku kuhinju jer se odlično slaže i s jelima bez mesa. Toliko dobra da šta god da vam padne na pamet, nećete pogrešiti.