Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Top 10 evropskih jela na Instagramu

AUTOR: CityMagazine 14 Jan, 2020
Top 10 evropskih jela na Instagramu

Hrana predstavlja kako potrebu tako i uživanje, posebno kada se lepo aranžira, te kada smo u društvu najdražih. Poznato je da svako ima svoje omiljeno jelo, ponekad još od detinjstva, jer je pripremano sa puno ljubavi i pažnje. Oni među vama koji često putuju, imali su priliku da isprobaju najrazličitije specijalitete, ali nekim ukusima iz evropskih metropola se rado vraćate. U nastavku vas očekuje osvrt na neke od njih, te se nadamo da ćete uživati.

Instagram je zavladao svim aspektima života, te ne čudi što se svakodnevno vodite savetima, trikovima ili listama koje na njemu možete pronaći. Fotografije često uključuju hranu, koja izgleda tako primamljivo i slasno. Sve što vam tada preostaje jeste da zasučete rukave ili odete do restorana kako biste se počastili. U menijima lokala širom sveta nalaze se jela koja su osvojila planetu, ali i gorepomenutu drušvenu mrežu, a u redovima koji slede otkrijte koja su najpopularnija na fotografijama.

10. Njoke

Poslednje na listi…

Na začelju liste od top 10 jela na Instagramu nalaze se njoke, sa 1.038.639 haštagova. Ova pasta potiče iz oblasti Emilija Romanja, a pravi se od pire krompira. One su ne samo lake za pripremu, pri čemu možete koristiti drugu osnovu umesto krompira, već i zahvalne za kombinovanje sa raznim sosevima.

9. Fondi

Na seoski način

Odmah ispred njoki, nalazi se fondi, koji nosi prizvuk švajcarskih sela. Fotografije na kojima je poslužen fondi imaju čak 1.116.948 haštagova. Sir u kombinaciji sa crnim vinom – dobitna kombinacija.

8. Pasta Karbonara

Ko bi joj odoleo?

Ponovo putujemo u Italiju, ovoga puta zbog paste Karbonara, koja broji čak 1.165.609 haštagova na Instagramu. Prema originalnom receptu, ne treba koristiti pavlaku za kuvanje, već žumance, koje je dovoljno da poveže ostale sastojke, među kojima se izdvaja slaninica.

7. Brioš

Hrskav i slasan…

Nešto popularniji je francuski brioš, omiljeno zlatno pecivo, meko kao duša. Na Instagramu je odneo 1.184.494 haštagova, i to sa razlogom.

6. i 5. Engleski kolačići naspram ribe i prženih krompirića

Tradicionalni ukusi…

Na sredini tabele našla su se jela iz Velike Britanije, koja imaju 1.243.746, odnosno 1.355.046 haštagova na Instagramu.

4. Paelja

Među najomiljenijim jelima…

Sada idemo put juga, i to ka Španiji, odakle dolazi čuvena paelja. Prema broju haštagova ona znatno premašuje gorenavedena jela, sa 2.413.645.

3. Lazanja

U samom vrhu…

Visoko na listi top 10 jela na Instagramu nalazi se lazanja, i tako Italija još jednom dokazuje da je osvojila srca gurmana širom sveta. U prilog tome ide brojka od 2.432.927 haštagova.

2. Tiramisu

Da li ste za nešto slatko?

Bližimo se vrhu liste, a na 2. mestu nalazi se tiramisu. Ovoga puta reč je o italijanskoj poslastici sa 3.079.812 haštagova. Verovatno ste upoznati sa načinom pripreme, te ćemo lagano preći na pobednika.

1. Palačinke

Bez premca…

Palačinke iz francuske oblasti Bretanja imaju ubedljivo najviše haštegova, i to 4.398.170. Slatke ili slane, slasne su i sa tanjira nestanu za tili čas.

Izvor: Elle France