Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zimski hedonizam uz kremasti Ribella Hummus

AUTOR: CityMagazine 03 Dec, 2019
Zimski hedonizam uz kremasti Ribella Hummus

U vreme zimskih praznika, u sezoni druženja i okupljanja u zatvorenom, volimo da dopustimo sebi malo hedonizma uz čašu dobrog vina i aromatičnih ukusnih zalogaja.

Bilo da spremate večeru za prijatelje, prazničnu ili slavsku trpezu, ili ste samo odlučili da organizujete filmsko veče sa najbližima – Ribella Hummus je vaš idealan saveznik. Spremićete ukusna i zdrava jela, od kojih će stomaci biti puni, ali bez griže savesti.

Ukoliko spadate u grupu ljudi koja humus još uvek nije uvrstila u svakodnevni jelovnik, evo malo podsticaja – humus je namirnica koja potiče iz mediteranskih zemalja, ali je zbog svog kvaliteta i fenomenalnog ukusa pronašla put do trpeza širom planete, i njegova popularnost ne jenjava. Glavni krivac za to što je humus, širom sveta poznat kao „najzdraviji namaz na svetu“, postao popularan i kod nas je Ribella – prvi veliki brend ovog namaza u Srbiji i regionu, brend koji nas je spojio sa humusom, naučio nas da ga jedemo i volimo.

Zavodljiva mešavina mlevene leblebije, susamove paste, belog luka i soka od limuna – ovo jeste bazični recept za humus ali svako ko ga pravi ima neku svoju tajnu. Ribella je ovaj osnovni recept dodatno obojila i ponudila nam još nekoliko ukusa: bundeva, šitake pečurke, pikant (sa paprikom), karamelizovani luk, urnebes, i ajvar, a odnedavno je svoj asortiman obogatila novim ukusom – Hummus Italiano – tomato & garlic.

Hummus Italiano je tu da vam približi autentični ukus Italije, ali da zadrži sve dobrobiti i hranjive vrednosti koje pruža humus. Najzanimljivija stvar kada govorimo o italijanskoj kuhinji je njena raznolikost i svestranost. U svakom kutku Italije očekuje vas pravo kulinarsko uživanje – iako svako područje ima svoj jedinstveni stil i pristup klasičnim jelima, postoji nit koja ih sve povezuje, a to je vrhunski i istančan ukus. Jela iz ove zemlje popularna su širom planete, a može se reći da je teško pronaći nekoga ko ne voli italijansku hranu.

Osnovni sastojci novog Italiano humusa su paradajz, beli luk i origano, uz dodatak povrća i pažljivo biranih začina, pa zato može sjajno da se kombinuje sa pastom, rižotom i svim ostalim jelima kojima je potreban ukusan i lagan sos ili preliv. Naravno, svi ostali „klasični“ načini za uživanje u humusu i dalje važe, tako da možete da ga mažete, da umačete, da ga jedete kašikom… 

Ukoliko želite da unapredite svoju ishranu, da uživate u svakom zalogaju bez griže savesti i unesete radost i maštovitost na svoju prazničnu trpezu – Ribella Hummus je pravi izbor!