Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Inspiracija za prazničnu trpezu: Pasta sa šafranom u krem sosu sa svinjskim fileom

AUTOR: CityMagazine 13 Nov, 2020
Inspiracija za prazničnu trpezu: Pasta sa šafranom u krem sosu sa svinjskim fileom

Tokom praznika, raskošna trpeza koja će oduševiti i naše najdraže i naša čula je prioritet svakog domaćinstva. Ukoliko se pitate na koji način to možete postići uz pristupačnu cenu, ne brinite, jer i za to postoji rešenje. Sve što vam je potrebno su savršeno izbalansirani ukusi sa dodatnom dozom elegancije, koji se mogu pronaći u Lidl Deluxe asortimanu proizvoda, poslastica i aromatičnih dodataka jelima, uz nekoliko jednostavnih trikova u kuhinji.

Kako biste smireno dočekali praznike, jednostavno, brzo i na vreme kupili sve što vam je potrebno za kućne proslave, požurite u Lidl i potražite ove proizvode. Deluxe linija prehrambenih proizvoda poseduje sve ono što vam je potrebno da obogatite trpezu. U asortimanu se nalazi vrhunska ponuda šunki, neodoljivi namazi, kao i slatki asortiman koji pretvara deserte u pravo praznično uživanje. Prepoznaćete ih lako – po elegantno dizajniranim pakovanjima sa oznakom Deluxe.

U nastavku vam predstavljamo zanimljiv recept food blogerke Olivere Senić, uz pomoć koga možete dopuniti spektakularni praznični meni. Kao saveznik u pripremi, tu su Deluxe proizvodi koji pružaju luksuz po pristupačnoj ceni i uveravaju vas da pripreme za sve nezaboravne povode počinju u Lidlu.

Potrebni sastojci (za 2 osobe):

  • 300 g Deluxe paste sa šafranom;
  • dve male kašike Kania yogurt & garlic sosa;
  • 200 ml Pilos slatke pavlake;
  • 100 g mariniranih lisičarki;
  • 1 svinjski file (oko 500 g);
  • 1 teglica Kania barbecue sosa;
  • 50 g Pilos putera;
  • So, biber;
  • šaka Deluxe ljutih badema i
  • 100 g rukole.

Način pripreme:

Svinjski file premažite roštiljskim sosom. Liveni tiganj dobro zagrejte i stavite malo putera, a zatim i meso. Posoljeno i pobibereno meso pecite oko 15 minuta, s vremena na vreme okrećući. Poslednjih 5 minuta smanjite vatru i poklopite. Meso zatim izvadite iz tiganja na tanjir, prekrite folijom i ostavite da „odmori” 10 minuta.

U međuvremenu, u duboki tiganj stavite sos od jogurta i belog luka i dodajte pavlaku, a zatim dobro promešajte i zagrejte do vrenja. Kada to uradite, dodajte Deluxe pastu sa šafranom, skuvanu prema upustvu sa pakovanja, i marinirane pečurke. Sve dobro promešajte i dinstajte zajedno jedan minut.

Na tanjire za serviranje stavite na dno rukolu pa preko nje pripremljenu pastu, a odozgo meso koje ste isekli na šnicle i dodatno premazali roštiljskim sosom. Na kraju, bogato pospite seckanim ljutim bademima.

Prijatno!