Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Laki letnji recept za špagete

Kada dođe leto, vrućine nas prosto iscrpljuju i čine lenjim, tako da nam je teško da nateramo sebe da učinimo bilo šta. Ovo je naročito tačno kada je u pitanju spremanje hrane, jer se nikome ne stoji pored vrućeg šporeta i čeka dugo na obroke. Srećom, postoje jednostavna rešenja za ovaj problem.

Istina je da preko leta ne treba preterivati sa teškom hranom i kalorijama, tako da se ovo uklapa sa manjom željom za spremanjem hrane. Jedan od predloga za brz i lak ručak ili večeru su špagete sa paradajzom, bosiljkom i rikotom. Sve je vrlo jednostavno pripremiti i nije potrebno puno sastojaka ni vremena da gotova pasta stigne na sto.

Sastojci:

  • 400 grama špageta (ili druge slične testenine)
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Pola slatkog luka, sitno seckanog
  • 2 čaše čeri paradajza
  • 3 češnja belog luka, sitno seckana
  • Košer so i sveže mleveni biber
  • 3 kašike sveže iseckanog bosiljka
  • 1 čaša svežeg rikota sira

Priprema:

  1. U veliku šerpu sipajte vodu, posolite i sačekajte da provri. Dodajte špagete i kuvajte dok ne budu al dente, oko 6 do 8 minuta. Procedite testeninu i sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se kuvala.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri i dodajte luk, pa sotirajte dok ne omekša, 5 do 6 minuta. Dodajte čeri paradajz i beli luk, smanjite jačinu na ringli i promešajte. Prekrijte tiganj i sačekajte dok paradajz ne omekša i popuca, oko 7 do 9 minuta.
  3. Začinite sve solju i biberom, dodajte trećinu šolje vode u kojoj se kuvala testenina i krčkajte. Od mešavine bi trebalo da nastane sos, a vi po potrebi dodajte još vode od kuvanja.
  4. Dodajte testeninu u tiganj i promešajte sve kako bi je prekrio sos. Poslužite tako što ćete u svaki tanjir preko špageta staviti bosiljak i rikotu.

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Pinterest