Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovaj sastojak obavezno stavite u sos za špagete

AUTOR: CityMagazine 05 Sep, 2019
Ovaj sastojak obavezno stavite u sos za špagete

Otvaranje već gotovog sosa iz tegle i ubacivanje špageta u lonac provrele vode jedan je od najjednostavnijih načina da se napravi brz i zasitan obrok tokom naporne radne nedelje. Ipak, takvom sosu često nedostaje ono nešto…

Čak i domaći sos koji ste sami napravili može da bude nešto neutralnijeg ukusa, kao da mu nešto fali…

No, dobra vest je da postoji mnogo tajnih sastojaka koji će vašem sosu za špagete dati bolji ukus, ali jedan za koji sigurno do sada niste znali jeste… instant kafa!

Instant kafa daće sosu posebnu aromu i intenzivniji ukus

Instant kafa daće sosu posebnu aromu i intenzivniji ukus

Preporučuje se da rastvorite kafenu kašiku instant kafe u pilećem ili goveđem bujonu, a zatim je dodate u sos za špagete. Iako vam ovaj trik može zvučati malo čudno, istina je da zaista deluje. Instant kafa obogaćuje ukus sosa i daje mu intenzivniju aromu, što pomaže u balansiranju slatkoće ragua na bazi paradajza. Sa druge strane, ukus kafe kao takve se ne oseća, tako da će u ovom sosu uživati i oni koji nisu ljubitelji crnog kofeinskog napitka.

Ukoliko, pak, ne volite instant kafu, možete pokušati i sa običnom koja, prema rečima jedne kuvarice, daje blago gorak ukus koji zapravo naglašava slatkoću ostalih sastojaka.

Probajte – možda ćete se prijatno iznenaditi…