Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Probajte neodoljive kolačiće u obliku srca

AUTOR: CityMagazine 13 Feb, 2020
Probajte neodoljive kolačiće u obliku srca

Dan zaljubljenih se bliži, te ukoliko ste u vezi ili braku i pridajete važnost ovom datumu, pripreme mogu da počnu. Ideje su brojne, a sve što je potrebno jeste malo volje i truda, ali i dobro poznavanje partnera. Naime, svako od nas ima omiljeni poklon, mesto za izlazak, destinaciju, ili ukus. Kako nas od 14. februara deli samo još 1 dan, razmislite na tu temu, a mi ćemo vam danas predložiti jedan način kako možete iznenaditi voljenu osobu, a reč je o slatkim zalogajama, koji su baš u skladu sa prilikom.

Pre nekoliko dana objavili smo tekst o idejama za dekoraciju stola na Dan zaljubljenih, a sada idemo korak dalje, odnosno govorimo o trpezi. Kako je sve u znaku crvene boje i detalja u obliku srca, pronašli smo recept koji je jednostavan za pripremu, a odgovara temi. U redovima koji slede otkrijte šta vam je potrebno za pripremu i postupak korak po korak. Nadamo se da ćete ga isprobati i uživati sa partnerom.

Sastojci:

(za 24 kolačića)

  • pola šolje neslanog putera, koji je odstojao na sobnoj temperaturi
  • ½ šolje smeđeg šećera
  • 1 veće jaje
  • 1 veće žumance
  • 1 ½ kašičica vanila ekstrakta
  • 240 g univerzalnog brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 3/4 kašičice fine morske soli
  • 1 kašika slatke pavlake
  • pola šolje džema ili sličnog proizvoda od voća

Priprema:

Za početak, uključite rernu na 180 – 200 ℃. Pleh obložite papirom za pečenje.

U odgovarajućoj činiji izmutite puter i smeđi šećer da se lepo sjedine, a zatim dodajte jaje i nastavite da mutite. Zatim, odvojte smesu od podloge, pa sipajte žumance i vanila ekstrakt, pa ponovo upotrebite mikser.

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa u nju prespite već pripremljenu smesu. Potrebno je da mutite oko 2 minuta, kada ćete dodati slatku pavlaku. Tada proverite da li je testo prave teksture, a ukoliko i dalje deluje suvo i prhko, dodajte još jednu kašiku slatke pavlake, pa sve lepo sjedinite.

Testo podelite na 24 jednaka dela, pa od njih napravite loptice. Poređajte ih na pek papir, tako da između njih bude dovoljno razmaka. Sada sledi zanimljiv deo, jer je potrebno da palcem napravite oblik srca. To ćete uraditi tako što ćete ga okrenuti ulevo, pa onda udesno, i dobićete udubljenja koja ćete napuniti džemom. Ipak, pre toga, ubacite pleh na pečenje otprilike 9 do 12 minuta, kako bi kolačići postali zlatnožuti. Ukoliko je potrebno, tokom pečenja okrenite pleh za ravnomerni efekat.

Za to vreme, pripremite džem i kašičicu ili špric za kolače. Vruće kolačiće pažljivo nafilujte i servirajte. Možete ih odložiti u posudu i čuvati do 7 dana. Savet plus, džem ili marmelada treba da bude lagane teksture i bez semenki. Prijatno!

Izvor: PureWow