Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za osvežavajuću granitu od lubenice

AUTOR: CityMagazine 28 Jul, 2020
Recept za osvežavajuću granitu od lubenice

Poslastica koja je pred vama spaja slatkoću i kiselkastost, pa verujemo da će vam i te kako prijati tokom ovih vrelih dana. Ono što je dodatni plus, pored voća i šećera nije vam potrebno ništa više od sastojaka, ali ni aparata, kao što je slučaj sa pripremom sladoleda. Recept potiče sa juga Italije, tačnije Sicilije, a mi ćemo vam ponuditi jednu od brojnih varijanti, jer se ne morate ograničavati na lubenicu. Granita ne samo da rashlađuje, već i izgleda efektno, kao da je satkana od kristala, a možete je ukrasiti svežim bosiljkom ili narendanom limetom. Verujemo da ste nestrpljivi, te odmah prelazimo na postupak, koji može poslužiti i kao osnova za alkoholni koktel…

Sastojci:

  • 6 šolja lubenice iseckane na parčiće i očišćene od semenki
  • 3 isceđene limete
  • 1/3 šolje šećera

Priprema:

  1. Prikupite sve sastojke.
  2. Stavite ih u blender.
  3. Isitnite ih dok ne poprime formu kaše.
  4. Upotrebite cediljku, tako što ćete u činiju presuti smesu iz blendera, iz više puta i uz pomoć kašike.
  5. Prespite proceđen sok u pleh srednje veličine, obložite ga plastičnom folijom i odložite u zamrzivač na 4 sata ili duže.
  6. Na samom kraju izvadite pleh i viljuškom izmrvite.
  7. Poslužite granitu u čašama, i dekorišite po želji.

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: The Spruce / Leah Maroney