Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ukusni pileći nagetsi iz rerne

Pileći komadići, poznati kao nuggets, popularna su hrana širom sveta, a naročito među decom i mlađom populacijom. Ono što je problematično kod njih jeste da se obično prže u ulju, što ih ne čini baš najzdravijim izborom obroka, a i nije uvek poznato poreklo mesa koje se u njima koristi kada su u pitanju kupovni nagetsi.

Kao i kod svih ostalih recepata koji se pripremaju u domaćim uslovima, ovde sami birate sastojke i način obrade mesa. Zdravija varijanta popularnog recepta obuhvata dodatak kinoe i pečenje umesto prženja, a u nastavku pročitajte ceo postupak.

Sastojci:

  • 3/4 šolje brašna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica košer soli
  • 3/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 2 jajeta
  • 2 šolje kuvane kinoe
  • 900 grama belog pilećeg mesa bez kože, iseckanog na komade
  • Sos od senfa i meda, po želji
  • Sos za roštilj (BBQ), po želji
Foto: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWELL

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i podmažite uljem.
  2. U činiji srednje veličine pomešajte brašno, beli luk u prahu, so i biber i mutite dok se ne sjedine. U drugoj činiji umutite jaja, a u treću sipajte kuvanu kinou.
  3. Uzmite komad mesa i umočite u mešavinu sa brašnom, potom u jaja, a nakon što se višak ocedi, uvaljajte u kinou. Prebacite na pleh i ponovite isto sa preostalim komadima mesa.
  4. Pecite meso dok ne dobije zlatnu boju i potpuno se ispeče, za šta će mu trebati oko 12 do 15 minuta. Na pola pripreme okrenite meso na drugu stranu.
  5. Po želji dodajte još soli i bibera i poslužite uz navedene soseve ili napravite neki po svom ukusu.

Izvor: Pure Wow

Naslovna fotografija: Paleohacks