Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Uz ovaj tajni sastojak vaš brauni će biti savršen

AUTOR: CityMagazine 01 Oct, 2019
Uz ovaj tajni sastojak vaš brauni će biti savršen

Omiljeni čokoladni kolač brauni spada u one poslastice kojima niko ne može da odoli. Ono što ga čini tako neodoljivim jeste bogat čokoladni ukus koji se može oplemeniti aromom lešnika, oraha ili nekog suvog voća. Ipak, kakav god recept da koristite, postoji jedan tajni sastojak koji će sigurno doprineti boljem ukusu.

Iako je reč o vrlo jednostavnoj namirnici, ovaj tajni sastojak daje odličan rezultat. U pitanju je kisela pavlaka. Sve što treba da uradite je da stavite pola kašike kisele pavlake u bilo koji recept za brauni. Njena kremasta nota pomoći će vam da dobijete veoma sočan i ukusan čokoladni kolač. Ovaj dodatni sastojak neće uticati na vreme pečenja, a trebalo bi da vam uzme svega nekoliko sekundi tokom same pripreme.

Kisela pavlaka daće ovom kolaču savršen ukus

Potrebno je:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 4 jajeta
  • 150 g pšeničnog glatkog brašna tip 550
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • pola kašike kisele pavlake
  • malo seckanih badema

Priprema:

Najpre penasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. U ovu smesu dodajte maslac koji je prethodno bio na sobnoj temperaturi, 150 g istopljene čokolade za kuvanje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Kada se svi sastojci dobro sjedine, dodajte kiselu pavlaku i ubacite malo seckanih badema.

Smesu u koju ste dodali 50 g grubo naseckane čokolade za kuvanje, peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, u već pripremnjenom kalupu koji ste podmazali maslacem.

Kolač isecite na kocke i po želji poslužite uz slatku pavlaku, ili sladoled. Prijatno!

Izvor: Mashed

Fotografije: Unsplash