Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Internacionalna kuhinja – Intergalactic Diner, Banovo brdo

AUTOR: CityMagazine 05 Nov, 2019
Internacionalna kuhinja – Intergalactic Diner, Banovo brdo

Pomalo neočekivano, kao da je stigao iz nekih čudesnih kosmičkih daljina, u veliki park tik do Požeške ulice na Banovom brdu, spustio se kompletno nov i kompletno osvežen Intergalactic Diner. Treći u nizu, posle dve proslavljene lokacije, na Vračaru i u hotelu Jugoslavija, novi restoran stiže u prepoznatljivom američkom fazonu šezdesetih sa nizom autentičnih space detalja, famoznim džuboksovima koji su sada digitalizovani, te sasvim novim i sasvim lucidno proširenim menijem.

Na sve ovo dodajte divnu baštu sa obe strane restorana i osoblje koje ume da vas p(r)ovede kroz i te kako uzbudljive novitete, imaćete potpuno „out of space“ ili „out of Belgrade“ osećaj. Magično putovanje koje je osmislio neumorni i neobično kreativni gastro zaljubljenik Boban Vuković počinje potpuno novim segmentom u ovdašnjoj ponudi – Igniters, zapravo starterima, i to kakvim! Topla preporuka za prvi dolazak je Timeline mixup na kome su travelers (mini zemičke sa mesom rebara), pohovani kolačići sa mesom krabe, mocarela štapići i pileći ražnjići, a nezaobilazna pratnja fenomenalne loptice sa halapenjo papričicom iz kojih curi čedar sir i moćni Warp speed onions (slaninicom rolovani luk pečen u rerni, punjen junećim mesom i mocarelom). Stix/ražnjići stižu u tri verzije i vrlo su neobičnih oblika, a sve prati efektna i maštovita selekcija sosova.

Burgeri su ono što je, s pravom, prva asocijacija na Intergalactic, svi poznati favoriti su tu, uz neka nova pojačanja i vege verzije, ali novi deo menija (Stellar Course) zaslužuje posebnu pažnju! Na njemu je zaista teško napraviti izbor: mesni „meteoriti“ u vidu famoznih 16 loptica, rebra u half-deck (prepun tanjir) ili full deck (samo za najhrabrije) izdanju ovenčana titulom „najboljih u gradu“ ili kobasice sa sirom i volšebnim senfom sa javorovim sirupom, dok je taljata biftek sa Cafe de Paris buter medaljonima malo remek delo koje možda ne očekujete na ovom mestu, ali ćete ga baš ovde i ovako dobiti u originalnom izdanju. Selekcija salata prati ovaj segment, a čitav meni pruža priliku da se poigravate i pretražujete dodatke i priloge, glavna jela i šejkove, ali svakako čuvajte mesta za slatki deo.

UFO parfe stiže pravo iz svemira spuštajući pred vas nežni parfe od crne čokolade sa šumskim voćem na podlozi od „zvezdanog neba“, pite sa jabukama, višnjama ili borovnicama direktno vas izmeštaju u Twin Peaks, a vafle sa cimetom i medom, kolač od urme i Ice Brrrger klasici su koji se ne propuštaju. Dakle, sasvim novi Intergalatic vas vodi na sasvim novo i sasvim uzbudljivo gastro putovanje, ne oklevajte i vratite se po dalja otkrića novih gastro galaksija.

Žarka Vukovića Pucara 1a
011 355 11 15