Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

AUTOR: CityMagazine 17 May, 2020
Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

Način i odnos prema ručavanju u restoranima sigurno će se promeniti nakon izlaska iz karantina. Neki restorani već su otvorili svoja vrata, sa izmenjenim rasporedom sedenja i pravilima ulaska, a neki i dalje smišljaju kako da to učine na bezbedan način.

Jedan amsterdamski restoran, pod imenom Mediamatic Eten, osmislio je da svoje goste smesti u male staklene bašte. One su poređane uz ivicu mola, tako da iz njih puca opuštajući pogled na vodu. Ima ih pet i namenjeni su za po dve osobe, idealno one koje žive zajedno. Osim tih, druge mere zaštite i opreznosti su konobari koji nose rukavice i vizire i služe hranu na drvenim daskama, tako da ne dolazi do direktnog kontakta prilikom rukovanja hranom.

Restoran planira otvaranje za 21. maj, iako još uvek nije stiglo zvanično odobrenje lokalnih i nacionalnih vlasti. Uprkos tome, može se obaviti onlajn rezervacija i mesta su već popunjena do kraja juna. Iz restorana kažu da ovih dana vežbaju ceo proces usluživanja, kako bi ugođaj gostima bio potpun, uprkos promenjenim okolnostima. Planiraju da otvore i svoj standardni deo za ručavanje, ali sa razmaknutim stolovima i ograničenjem broja gostiju.

Restoranska industrija jeste pretrpela dosta štete u prethodnom periodu, a nudi jednu od omiljenih ljudskih aktivnosti u javnosti, tako da očekujemo razna rešenja za privlačenje gostiju. Možda nećemo moći svi da se družimo na isti način i idemo u gomilama na piće i obrok, ali verujemo da će postojati razne opcije za neku vrstu posete kafićima i restoranima.

Izvor: Insider

Fotografije: Willem Velthoven/Mediamatic Amsterdam