Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Tao: Magičan svet tajlandske kuhinje na Vračaru

AUTOR: Peđa Kresojević 30 Mar, 2020
Tao: Magičan svet tajlandske kuhinje na Vračaru

Restoran od onih kakvih bismo što više voleli da vidimo na ovim prostorima vodi vas u magičan svet Thai kuhinje na jednostavan, ali jedinstven i šarmantan način. Neveliki prostor ambijentom i muzikom dočarava atmosferu i duh Tajlanda, a na meniju donosi standarde ove svuda vrlo popularne kuhinje, ali i neke nove arome.

Iza kulinarskog dela stoji Zoran Janković, ovenčan zvanjem „diplomirani Thai Chef“ prestižne Le Cordon Bleu akademije iz Bangkoka, koje i te kako zaslužuje. Za početak, „obavezna“ je neka od čuvenih supa, Tom Yum ili Tom Kha Gai, a za uvod tu su neizbežne buns, prolećne rolnice sa won ton korama ili kukuruzne ćuftice.

U glavnom delu možete krenuti od klasika poput Pad Thai nudli, ili preko neke od kari varijacija (žuti, crveni, zeleni) ili slatko-kiselih jela (piletina, svinjetina, škampi, tofu), stići do Hokkian, svinjetine u bbq sosu sa dagnjama i lignjama ili do sjajne „Pad ka prao moo“ – mlevene svinjetine sa bosiljkom.

Svako jelo može biti „spicy“ po želji gosta, a Zoran je idealan vodič za putovanje egzotičnim putevima tajlandske kuhinje. Kuhinja koja osvaja autohtonim ukusima i sjajnim kombinacijama topla je preporuka da proširite „gastro vidike“, kontaktirajte restoran oko mogućnosti preuzimanja gotovih jela.

Krunska 26
062/834 74 47