Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

W sushi: Magija japanske kuhinje u centru grada

AUTOR: Peđa Kresojević 23 Sep, 2020
W sushi: Magija japanske kuhinje u centru grada

Prikaz ovog restorana zapravo je priča o tome kako par smelih zahvata i promišljenih poteza može da promeni sliku o jednom mestu. Prelazak u lokal prekoputa u Vuka Karadžića, skladno i efektno osmišljen enterijer koji na suptilan način spaja i motive Istoka i finu eleganciju, prirodne materijale, svetle tonove i toplu atmosferu, uz vrlo dopadljivu baštu, čine da se od prvog trenutka na ovom mestu osećate veoma prijatno i dobrodošlo.

Uz ljubazno osoblje i poduži meni, ostaje vam samo da se potpuno prepustite magiji japanske kuhinje koja svakako jeste suši i sašimi, ali je i mnogo više. A da vaše putovanje bude neobično uzbudljivo i posebno magično pobrinula se ovdašnja šefica, Milena Stefanović, čija mašta, umeće i realizacija donose zaista jedinstvene kreacije, i vizuelno i u svakom zalogaju i detalju.

Gastronomski niz kojim smo ostali totalno oduševljeni započet je pikantnim zalogajima crispy rice spicy tune i sjajnom yellow tale tunom sa halapenjom i korijanderom sa yuzu ponzo sosom, nastavljen fenomenalnim tatarom od tune serviranim uz prženi pirinčani papir, dopunjen je volšebnim harumaki pačijim rolnicama u won ton testu, a završen nežnim black code den miso i spektakularnim bakalarom u korici od tri vrste bibera u moćnom terijaki-aceto balsamico sosu. Sve to otvoreno čašom Proseca i zaokruženo Malvazijom, a zaslađeno unikatnim matcha čaj creme bruleom, divnim tiramisuom i jakom čokoladnom tortom.

Naravno, selekcija rolnica sa naglaskom na California style, maštovita poigravanja i kroz predjela i kroz glavni meni, i te kako su pozivnica za obavezne dolaske. Više nego iskrena i topla preporuka, kako za one koji bi da probaju prvi put, tako i za one koji bi da probaju nešto drugo osim sušija, a naravno i za iskusne znalce i radoznale gastronaute.

Vuka Karadžića 9
069/663-238