City_Magazine_178_naslovna

PDF

Čitam o maloj Greti Tunberg. Ona je gledala film o tome šta je čovek uradio prirodi i kako polarni medvedi umiru i sve te strašne stvari koje tako lako ignorišemo. Jer nam nisu ispred nosa. A i one ispred nosa ne vidimo. I te slike su joj se urezale u pamćenje, i upala je u depresiju. I odlučila da se pobuni.

Sa druge strane gledam nove generacije koje razmišljaju o svojim budućim profesijama, o tome kako moraju biti uspešni, što podrazumeva da rade nešto profitabilno, što će im obezbediti dobru zaradu i parama merenim standardima – lagodan život. Zamislite sad kažete klincu koji je sav u modernoj tehnologiji da studira istoriju, književnost, filozofiju ili arheologiju. Danas deca nemaju obavezu da imaju lep rukopis jer će ionako kuckati po tastaturi!? Dotle to ide.
Pitam se šta će biti ako nestane struje, ako teroristi budućnosti umesto bacanja bombi budu sedeli za kompjuterom i budu u mogućnosti da ukinu sve što znamo i kako funkcionišemo. Ko će nositi svetlo koje će spasiti civilizaciju? Humanisti ili oni koji su nešto nekome prodali i za to dobili neke pare. Dolazi vreme kada će nam kultura i briga za druge oko nas postati nasušna potreba.
Izašao je novi broj City Magazina, a vi ga u PDF formatu možete preuzeti ovde.

City_Magazine_177_naslovna #177 City Magazine // Buđenje Naslovna_City_Magazine_176 #176 City Magazine // Odgovornost 175 naslovna #175 City Magazine // 300 čuda Naslovnica 174 #174 City Magazine // Moć dobrih vesti · · ·