City_Magazine_181_page-0001

PDF

Dve neobične, a povezane stvari su mi se desile ovih dana. Prva je da sam u prolazu videla jednu osobu koju u stvarnosti zapravo i ne poznajem, ali je na društvenim mrežama aktivna pa mi se čini kao da je dobro znam – znam da voli cveće i da ima divnih biljaka u stanu, da pravi divne slike na putovanjima, sređen ljubavni život i klasične probleme sa decom tinejdžerima. U tom prolazu sam je prepoznala, nisam sigurna da je i ona mene, ali ovih dana svi mnogo jurcamo po gradu jer – haotičan grad stvara haotične stanovnike, ali o tome na nekom drugom mestu – nisam joj se javila i bilo mi je krivo. Ipak se znamo, makar i preko tog ekrana. Htela sam da joj pošaljem poruku, da se izvinim što se nisam javila, pod uslovom da je to bila ona. Nisam to uradila, pa mi je i zbog toga krivo, ali prošao voz.

Isto tako, jedno veče, nisam čak ni žurila nigde, ali eto nisam bila spremna na taj susret – srela sam takođe svoju staru poznanicu koju sada viđam samo na mreži. Javile smo se jedna drugoj, opet nešto u letu i kratko, ali dovoljno da razmenimo par reči i osmeha. Za razliku od prvog slučaja, bilo mi je veoma drago što sam je videla i žao što nismo malo duže popričale. Htela sam da joj kažem da znam šta radi, jer vidim na mreži, i da mi je to sve predivno i da je ona jedno nežno i tanano biće. Čudno kako smo deo naših emocija preselili na mreže i tamo imamo paralelni život sa kojim se baš i ne snalazimo u ovom stvarnom okruženju.
Izašao je novi broj City Magazina, a vi ga u PDF formatu možete preuzeti ovde.

City_Gourmet_15_ City Gourmet #15 // Navike City_Magazine_180_1 #180 City Magazine // Carevi City_Magazine_179_naslovna #179 City Magazine // Klatno City_Magazine_178_naslovna #178 City Magazine // Svetlo · · ·