City Gourmet

PDF

Ovo je moto pa skoro svake dobre domačice pogotovo kad na ručku ima goste. Važno je da gosti ne ostanu gladni i željni nekog zalogaja više – a ono – nema! Valjda mi kao narod, jer svaka generacija pamti vreme i „i kad nije bilo‟, imamo taj iskonski strah da nečega neće biti dosta. Ima tu i izvesne patologije kad ukućani ne jedu skuplje i kvalitetnije namirnice jer se one čuvaju za goste, najbolje se daje drugima – valjda da se pokaže raskoš. Da se izgradi imidž.

Vidim da neki moderni restorani nemaju taj problem. Za njih nije sramota poslužiti nedopustivo male porcije po užasno velikim cenama. I to bih nekako preživela, ali imam iskustva i da ta hrana nije na nivou prosečne domačice koja je rešila da napravi jelo egzotičnog naziva, ali sa svakodnevnim namirnicama.

Možete praviti brdo hrane, možete glumiti i fensi domaćicu pa poslužiti skromne porcije, ali najgora stvar koju možete da uradite (a nije da plačete pred drugima) jeste da bacate hranu. To je već nepristojno.


#162 City Magazine // Iskušenja #162 City Magazine // Iskušenja City Magazine #161 #161 City Magazine // Promene City Magazine #160 # 160 City Magazine // Septembar City Magazine Montenegro 3 #3 City Magazine Montenegro// Odmor