City Gourmet 14

PDF

Prva jutarnja kafa koja zamiriše celu kuću, ili kratki espreso koji popijete u trku, a koji vam da dodatnu energiju. Ili čaša omiljenog vina naveče kada završite sve obaveze i ušuškate se… Doručak vikendom kada ste svi na okupu ili dugo kuvanje ručka u kom učestvuje cela porodica. Slatkiš koji se topi u ustima i predstavlja sreću. Jelo koje se sprema kad neko dođe s puta, da ga dočeka i da mu pokaže da je dobrodošao. Jelo koje ste naučili da spremate od svoje mame ili novi recept koji ste prosledili dalje jer su se svi oduševili. To vam je prava magija.

Zato mi je strašno kada vidim kako se ljudi iscrpljuju, izgladnjuju i dovode u zdravstvenu opasnost. To ima veze sa odnosom prema sebi i životu uopšte. Ili kad hranu zloupotrebljavaju, trpaju u sebe sve i svašta ne birajući. Proizvode koji nemaju ništa korisno u sebi. Znam da je u ovim vremenima kada smo zatrpani s jedne strane raznim informacijama o tome šta je zdravo, a sa druge strane hiperprodukcijom hrane, teško osetiti pravu glad i potrebu za određenom vrstom hrane. Ali ako poslušate svoje telo i svoje srce i dovoljno volite sebe da svom telu i duši ugodite, a da to ne pređe u agresiju prema sebi samima, onda je magija svaki dan oko vas.

Naše novo izdanje City Gourmet je upravo objavljeno. U PDF-u ga prelistajte OVDE.


City Magazine 173 # 173 City Magazine// 10 godina ljubavi City Magazine 172 #172 City Magazine // Škola #171 City Magazine #171 City Magazine // 109 Preporuka za leto City Magazine 170 #170 City Magazine // Disanje uđaji · ·