City_Gourmet_15_

PDF

Razgovaramo pre neki dan kako domaćinstva prave ogromne količine smeća i naravno odmah postavljamo pitanje kako to možemo da smanjimo. Vraćamo se u našu mladost kada smo pića kupovali u staklenim ambalažama, namirnice nosili u cegerima, a smeće bacali direktno u kantu na čijem dnu su bile novine. Kantu bismo posle istuširali u kadi, osušili i stavili nove novine na dno. Smeće nismo bacali svaki dan. Sad ga bacamo više puta dnevno, u plastičnim kesama koje su pune plastičnog otpada i razne ambalaže. Ipak mnogo je lakše zafrljačiti kese u kontejner kada pođemo na posao, nego vraćati kantu i brinuti o njenoj čistoći. A i verovatno bi i ona brzo propala ili bi nam dosadila, pa ćemo je baciti i kupiti novu. Toliko smo bolesni.

I licemerni smo samo tako. Borimo se protiv elektrana na rekama, GMO proizvoda, antibiotika i nehumanog odnosa prema životinjama a u svakom trenutku gori 100 sijaica u kući, imamo sve moguće mašine i internete, a u frižideru tri vrste sira i razne delicije, povrće van sezone, jaja i mleka u zapravo neograničenim količinama. Koliko bismo se skromno i jednostavno hranili kada bismo sami proizvodili hranu i čekali da biljke narastu za upotrebu. Koliko vrsta hrane ne bismo nikada probali. I na kraju i bacili kao vrhunac našeg bezumlja. Najlakše je biti protiv, moramo da menjamo svoje navike.
Naše novo izdanje City Gourmet je upravo objavljeno. U PDF-u ga prelistajte OVDE.

City_Magazine_180_1 #180 City Magazine // Carevi City_Magazine_179_naslovna #179 City Magazine // Klatno City_Magazine_178_naslovna #178 City Magazine // Svetlo City_Magazine_177_naslovna #177 City Magazine // Buđenje · · · ·