Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Žena na ivici na nervnog sloma: Kiša

AUTOR: Ana Vučković 18 Jul, 2019

Crn je i ima čipkastu dekoraciju krem boje. Kupila sam ga, da bih se vezala za njega, pa da bi mi bilo teško da ga izgubim. Naravno da ga nisam ponela nikad kada je padalo, zato što je veliki i kabast. A možda i zato što mi i nije toliko mrsko da pokisnem.

Volim da pokisnem, ali da nemam ništa što može da se tom prilikom upropasti. Neću da me grize savest za neke nežne cipelice od antilopa, one koje će se na kiši raspasti kao keks koji je predugo u mleku. Ali ako nemam o čemu da brinem, onda volim da me uhvati pljusak. To je tako fatalistički. Obuzela te je priroda, uzela pod svoje, a ti si tako slobodan, slobodan da budeš mokar. Ništa se strašno neće desiti, jer ćeš se osušiti. Još ako je leto i ako je toplo, tek tada nema brige.

Kiša

Kiša

Ipak, nije sve bilo bezbrižno one večeri, kada sam posle časa italijanskog čekala tramvaj. Mladi par koji je stajao pored mene se svađao. Ona ga je terala da pozove taksi i kudila što je uopšte i naterao da izađu iz kuće. Preko puta ulice videla sam poznatog novinara i njegovu ženu, koja je besno o zid robne kuće bacila svoje mokre espadrile. On je, u znak solidarnosti bos gacao po bari. A sa moje druge strane stajao je stariji par, ona je klonula i naslonila se na njega, na sebi je imala kabanicu na kojoj je pisalo Francuska četvrt Nju Orleans, on je bio obučen kao za safari i čitao je novine, koje su se gotovo savijale od vlage. Nije mario. Bili su baš zanimljivi.

Nju Orleans, Francuska četvrt

Nju Orleans, Francuska četvrt

Nisam više razmišljala o kiši i kišobranima, već o tome kako je njima sigurno lepo zajedno i kako želim jednog dana i ja kao baka da se naslonim na nečije rame dok kiši. Naravno, da pre toga obiđemo Francusku četvrt u Nju Orleansu i kupimo kabanicu. O safariju da ne pričam, to se podrazumeva.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Prozor u dvorište: Kuckanje kroz život

Danas je nekako teško da nešto može baš da vas iznenadi ili šokira. Čak i ako to do sad niste…

Ivan Tokin: Na polici

Čekao sam neki poziv, trebalo je da idem u sud, pa ni da krenem na posao ni da ne krenem,…

Prozor u dvorište: Nevidljivi odraz užasa

Kada je samo pre nekoliko godina, u središtu elitističkog i nadasve snobovskog Menhetna, u knjižari simboličnog naziva „Barnes&Noble“ promovisala svoju…

Prozor u dvorište: Spas za sve nas

Zanimljivo je da ljudi i dalje misle da je leto nekakvo obećano godišnje doba. Čim skinu odeću i malo nabace…