Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Žena na ivici nervnog sloma: GIBaj se

AUTOR: Ana Vučković 02 Jul, 2019

Ako postoji nešto čemu se divim više od svega, to je umeće komponovanja zarazne melodije, one koja će moći da se peva, zvižduće, da se zagubi u hodnicima uha i uma, bez ideje da odande izađe. Takve su pesme Bee Gees-a. Ritam, melodija, patos, sentimentalnost, ali sve to uz ples u diskoteci kao u Groznici subotnje večeri.

„Groznica subotnje večeri”

„Groznica subotnje večeri”

Sećam se da sam o ovom filmu pisala rad na prvoj godini fakulteta. Tada sam mislila da sam uhvatila glavnu nit, ali godinama kasnije shvatila sam da tada nisam videla koliko je ovaj film dubok i depresivan, da se iza plesa, bezazlene zabave, strasti i seksa, zapravo krije priča o porazu, odustajanju, odrastanju, o tome kako se neki snovi gube, promiču kao dim pod svetlima reflektora.

Da, takva je i plesna muzika braće Gib, isprva deluje kao nešto uz šta biste samo njihali kukovima, a onda shvatite da je poruka mnogo dublja. Takva je pop muzika, ako je dobra. Zato me je obradovalo kada sam čula da je Morisu, Robinu i Beriju Gibu omiljena njihova pesma How deep is your love.

Disko

Disko

Izvođači obično ne vole svoje najpoznatije pesme, iako im one donose najviše novca. U ovom slučaju i oni su shvatili da su napravili nešto sjajno. Setite se samo početnih sekundi pesme, sanjivih i nežnih, reči, ali ponajviše aranžmana, koji čini da, svaki put kada pesmu čujete doživite istu katarzu iznova. Savršena ljubavna pesma.

Mnogo pesama volim, ali ova je jedna od onih koje bih sigurno stavila na životnu listu. Nije loše kada si odrastao, a zapravo si kao dete, nije te blam da prijatelju kažeš da ti pusti disko muziku i donese najveće parče pihtija. I to ono bez mnogo mesa.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Prozor u dvorište: Ništa lepše

Sve više verujem da se stvari u životu dešavaju s velikim razlogom. Dobro, često preterujem, to mi je u prirodi,…

Ivan Tokin: Dovoljno

Sišla je niz tri stepenika mesare, naišla na mene i prošla me. Obična sredovečna Ciganka, visoka oko 175 centimetara i…

Program za editovanje

Juče se desio skandal. Dobro, skandal možda nije prava reč. Desilo se nešto što je pokrenulo nešto drugo. Na jednom…

Prozor u dvorište: Nova osećajnost, godina nulte

Za nekoliko dana ću napuniti 37 godina. Iako nisam neki ljubitelj sopstvenih rođendana, radujem se da vreme leti. Nisam se…