Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
8. Dani igre u Kinoteci

Osmi put zaredom, Beogradski festival igre i Jugoslovenska kinoteka priređuju reviju filmskih i dokumentarnih ostvarenja pod nazivom Dani igre. Projekcije su planirane u periodu od 18. do 21. februara 2021. godine u popodnevnim i večernjim terminima.

Pored kultnih filmova koji će obradovati sve ljubitelje igre, publika će moći da otkrije nekoliko sasvim novih filmskih naslova. Deo programa ovogodišnje manifestacije je posvećen važnim produkcijama koje su gostovale u okviru prethodnih izdanja Beogradskog festivala igre, a koje je snimila i sačuvala Redakcija kulturnog programa Radio televizije Srbije. Tako ćemo se podsetiti nastupa Holandskog teatra igre (koreografi Jirži Kilijan, Ohad Naharin i Aleksander Ekman), Baleta iz Maribora (koreograf Edvard Klug), kanadske trupe Kidd Pivot (koreograf Kristal Pajt) i izraelske Kompanije Kibuc (koreograf Rami Ber).

Glavni program 18. Beogradskog festivala igre počinje nastupom Kompanije Dimitrisa Papajoanua, i to 20. marta, na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Programu prethodi gostovanje Prvaka i solista Njujork siti baleta (6. i 7. marta), sa delima čuvenih američkih koreografa koja organizatori i festivalska publika sa nestrpljenjem očekuju od prošle godine.

8. Dani igre u Kinoteci

Uzun Mirkova 1
18.Jan 2021
21.Jan 2021
Jugoslovenska kinoteka