Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Benksi je otvorio radnju u Londonu u koju niko ne sme da uđe

AUTOR: CityMagazine 07 Oct, 2019
Benksi je otvorio radnju u Londonu u koju niko ne sme da uđe

Poznati britanski ulični umetnik Benksi je obelodanio svoj novi projekat. U pitanju je radnja u Londonu u koju uopšte nije moguće ući. Benksi je izjavio da je odlučio da je otvori iz ne baš poetičnih razloga.

Naime, on je trenutno u sudskom sporu sa prodavcima čestitki koji su pozajmili njegov dizajn pa je iz legalnih razloga bio prinuđen da otvori prodavnicu kako bi zaštitio svoju intelektualnu svojinu.

Ova prodavnica po imenu Bruto domaći proizvod nalazi se u londonskoj četvrti Krojdon. Ona u suštini predstavlja nekoliko izloga u kojima su izloženi novi Benksijevi eksponati, ali i neki stari favoriti kao što je na primer neprobojni prsluk koji je reper Stormzi nosio na festivalu Glastonberi.

Predmeti iz radnje se, nažalost, ne mogu kupiti na licu mesta, ali će neki od njih uskoro biti dostupni na sajtu prodavnice. Ipak, verujemo da su stanovnici i posetioci Londona zadovoljni što mogu da vide ovu svojevrsnu umetničku instalaciju Benksija u svom gradu, makar to bilo iz najbanalnijeg razloga. Fotografije iz prodavnice, dostupne u našoj galeriji ispod teksta, otkrivaju da je on uložio značajan napor da i ovaj projekat bude vredan reputacije veoma subverzivnog i kreativnog umetnika.

Izvor: Bored Panda