Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Izložba umetničkog para diSTRUKTURA u Salonu Muzeja savremene umetnosti

AUTOR: CityMagazine 04 May, 2019
Izložba umetničkog para diSTRUKTURA u Salonu Muzeja savremene umetnosti

Ova granična zona, ili medjuprostor u kome se odigrava urbana, arhitektonska ali i socijalna i politička transformacija, čita se kao  mesto tranzicije, čekanja i dezorjentacije koje se vremenski nalazi izmedju onoga što je bilo i onoga što će biti. To su prostori razgraničenja izmedju spoljašnjeg i unutrašnjeg, javnog i privatnog, istorije i budućnosti, realnog i virtuelnog, na rubu transformacije, postojanja i nestajanja.

Takvi prostori postaju simptom društva u tranziciji i svojom ambivalentnošću ukazuju na odnos izmedju totalitarizma i liberalizma, socijalizma i kapitalizma, totalitarne laži i svakodnevnog života.

Milica Milićević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za slikarstvo. Od 2005. rade zajedno kao umetnički duo diSTRUKTURA i pod tim imenom učestvovali su na preko 30 samostalnih i više od 60 grupnih izložbi u Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Rumuniji, Francuskoj, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Holandiji, Luksemburgu, Švajcarskoj, Japanu, Slovačkoj, Češkoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Madjarskoj, Finskoj i Egiptu. diSTRUKTURA je učestvovala u artist-in-residence programima i radionicama u Španiji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji, Holandiji, Sloveniji, Italiji, Finskoj, Egiptu i Srbiji. Dobitnici su više nagrada i stipendija od kojih i Pollock-Krasner grant za 2015. godinu. Njihovi radovi se nalaze u preko 15 javnih i privatnih kolekcija.