Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Izložbom na Cvetnom trgu najavljen 10. jubilarni Arlemm

AUTOR: CityMagazine 04 Jun, 2019
Izložbom na Cvetnom trgu najavljen 10. jubilarni Arlemm

Na Cvetnom trgu u Beogradu otvorena je izložba fotografija „Umetnički karavan”, koje prikazuju prvih deset godina u životu Ariljske letnje muzičke manifestacije. Izložbom je označen početak manifestacije ARLEMM 2019, na kojoj će jedan od glavnih izvođača i predavača biti violinista Stefan Milenković. Iste večeri pred brojnom publikom nastupio je orkestar Metamorfozis i džez sastava Jazzerdjanga.

Dešavanja sa 10. jubilarnog ARLEMM-a biće prenošena uživo putem Telenor mreže. Svi koji požele, gde god da se nalaze, moći će da prate koncerte i ostale sadržaje manifestacije na Telenorovom YouTube kanalu.

Milica Mladenović, Dragutin Mladenović ARLEMM, Đorđe Popović Izvršni direktor Korporativnih poslova Telenor

Milica Mladenović, Dragutin Mladenović ARLEMM, Đorđe Popović Izvršni direktor Korporativnih poslova Telenor

Izložba se tokom jula nastavlja u 10 gradova širom Srbije, i iz Beograda kreće 8. juna kako bi najzad stigla u Arilje 20. jula na dan otvaranja ARLEMM manifestacije. ARLEMM 2019 sastoji se iz tri dela:

ARLEMM Umetnički karavan – izložba fotografija koja je osmišljena sa željom da se kvalitetne umetničke vrednosti promovišu širom zemlje. Karavan kreće na svoj put kroz Srbiju iz Beograda 8. juna, prolazi kroz Novi Sad, Čačak, Užice, Zlatibor, Požegu, Ivanjicu – i stiže u Arilje na dan otvaranja manifestacije ARLEMM 2019, a u avgustu posećuje Valjevo i Kosjerić. Izložbu koja je organizovana prošle godine, posetilo je više od 500.000 ljudi.

ARLEMM manifestacija i ARLEMM art festival (20. jula – 4. avgusta) je jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastupi Stefana Milenkovića, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, orkestra MUZIKON, orkestra Metamorfozis, Del arno benda i mnogih drugih.

Metamorfozis

Metamorfozis

Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.
Sa više od 80 održanih edukativnih radionica, 130 koncerata i 3000 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Arilje, kompanija Extreme intimo i Telenor.