Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kružok Milica magazina: „Ljubav je samo reč” (od privrženosti do politike)

AUTOR: CityMagazine 13 Sep, 2019
Kružok Milica magazina: „Ljubav je samo reč” (od privrženosti do politike)

Neposredno pred 53. Bitef, i u skladu sa humanističkim vrednostima koje naš najveći pozorišni festival namerava da promisli u dodiru sa svojom publikom, Kružok Ljubav je samo reč otvara temu ljubavi kao vrednosti koja zahteva solidarnost, zajedništvo, poverenje

Neposredno pred 53. Bitef, i u skladu sa humanističkim vrednostima koje naš najveći pozorišni festival namerava da promisli u dodiru sa svojom publikom, Kružok Ljubav je samo reč otvara temu ljubavi kao vrednosti koja zahteva solidarnost, zajedništvo, poverenje. Slogan Bitefa – Počnimo ljubav iz početka – u vidu šlagvort-šlagera predstavlja temelj za dijalog i poziva na razumevanje ključnih vrednosti u vezama koje naseljavamo: od privrženosti do politike.

Vizual kružoka „Ljubav je samo reč”

Kroz ljubav, kao fenomen prisutan u svakodnevnom životu, medijima i umetnosti, razgovoraćemo o psihološkom i političkom stanju pojedinca u 21. veku – ljubav kao deo političkih, partnerskih i prijateljskih odnosa; ljubav kao ključni deo rodne ravnopravnosti. Pitaćemo se šta je slobodna ljubav i šta je poliamorija, u kom su odnosu ljubav i pozni kapitalizam, ali sve to uz pratnju ljubavnih pesama i u ležernoj atmosferi dostojnoj ovako ozbiljne teme.

Mišljenja smo da ljubav nije samo reč: ona je istovremeno politička pretpostavka i dobar šlager uz koji se pleše.

Učestvuju:

Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, teatrolog, profesor (FDU)

Jelisaveta Blagojević, profesorka (FMK)

Rumena Bužarovska, spisateljica

Veljko Lalić, novinar i urednik (Nedeljnik)

Razgovor vodi:

Maša Seničić (Milica magazin)

Ulaz na svaki Kružok Milica magazina je slobodan, a svi prisutni su pozvani da učestvuju u diskusiji – oštro, argumentovano, kritički, ravnopravno. Kružok je mesto za okupljanja i razgovore, kao i za razmenu mišljenja o savremenim i često tabuiziranim fenomenima od društvenog značaja. Milica magazin je do sada organizovao dva uspešna Kružoka – Ko nam pravi odeću? (na temu održivosti u modnoj industriji) i Prekobrojne: žene u filmu i iza filma (na temu rodne ravnopravnosti u okviru domaće kinematografije).

Pridružite nam se! Počnimo razgovor o ljubavi iznova, na nešto drugačijim temeljima, i to za stolovima Kulturnog centra Grad, u subotu 14. septembra, od 19h.

Ljubav je samo reč

Braće Krsmanović 4
14.Sep 2019
Kulturni Centar Grad
Besplatno