Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Mistična metamorfoza beogradske svakodnevice u Krokodilu

AUTOR: CityMagazine 03 Dec, 2019
Mistična metamorfoza beogradske svakodnevice u Krokodilu

Koristeći objektiv najobičnijeg digitalnog fotoaparata i svoj vrlo jedinstven talenat, autor izložbe fotografija Reframing Exercise – Nenad Baćanović, predstaviće jedan izuzetno idiosinkratičan pogled na Beograd – grad koji ste samo mislili da dobro poznajete, jer ga na Baćanovićevim fotografijama nećete ni lako, niti odjednom prepoznati.

Posetioci Centra za savremenu književnost Krokodil, ljubitelji fotografije i znatiželjnici Beograda, imaće priliku da od 2. decembra do 8. januara vide zavodljive, slojevite i višeznačne fotografske konteksture koje svedoče o svetu koji nas okružuje kao o potencijalnom izvorištu najneverovatnijih preobražaja, koji se svakog časa odvijaju pred nama samo ako umemo da ih uočimo. Na ovim fotografijama, sva beda našeg urbanog okruženja – svi trzaji i grčevi jednog nenamernog Beograda – biva snažno i dubinski transformisana. Baćanović traži lepotu tamo gde bismo ponajmanje očekivali da je otkrijemo, a ono što tamo pronalazi prevazilazi sva naša očekivanja.

O Nenadu Baćanoviću:

(GRAFIČKI DIZAJNER / ART DIRECTOR)

Rođen 1968. godine u Beogradu. Autor je mnogih vizuelnih identiteta, naslovnih strana, editorijala i omota za knjige, njegovi radovi uvršćeni u ponudu najprestižnije svetske online galerije Saatchi Art. Kreativni konsultant u komunikacijskoj agenciji Olaf&McAteer.