Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Murali koji imitiraju fasade su postali hit u Francuskoj

AUTOR: CityMagazine 18 Feb, 2019
Murali koji imitiraju fasade su postali hit u Francuskoj

Patrik Komensi i njegov tim umetnika transformišu dosadne fasade zgrada i kuća u francuskim gradovima u scene pune života. Njihovi realistični murali prikazuju prozore, terase sa cvećem, oluke, lokale u prizemlju i druge stvari koje inače očekujemo da vidimo na jednoj zgradi, ali koje iz nekog razloga mnoge građevine ne poseduju sa svake svoje strane.

Tu su, naravno, i ljudi, a ponekad svoje mesto na muralima nađu i likovi iz stripova i velike istorijske ličnosti. Ovako iscrtane građevine unose novu energiju u svoje sredine, a usput postaju i prave turističke atrakcije i mesta okupljanja lokalnog stanovništva. Možda je najveći značaj lažnih fasada u ovom stilu to što podsećaju arhitekte, preduzimače i investitore da nije dobra ideja da ostavljaju prazne jednobojne fasade na objektima koje zidaju.

Ovi majstori ulične umetnosti pokazuju da je moguće ulepšati ovakve površine bez ulaganja velikih finansijskih sredstava. Pogledajte u našoj galeriji kako im je pošlo za rukom da to urade u različitim gradovima širom Francuske.