Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Neverovatne skulpture od hrane

U Americi je običaj da se za Noć veštica spreme izrezbarene bundeve koje izgledaju kao strašila. Za jednog italijanskog umetnika, međutim, čini se da je Noć veštica svaki dan. Njegovo ime je Valeriano Fatika, a pravljenje skulptura od voća, povrća i drugih namirnica je njegova velika strast.

Ovaj 32-godišnjak je u intervjuu za sajt Bored Panda otkrio da je opčinjen statuama antičke Grčke i Rima, ali da je njegova najveća inspiracija Kentaro Miura, poznati japanski autor mangi. Fatika najviše voli da svoja umetnička dela pravi od lubenica, ali ne ustručava se da koristi i druge namirnice, čak i one minijaturne, kao što je zrno kafe. Njegove skulpture najčešće prikazuju životinje, junake popularne kulture, a ponekad i druga umetnička dela.

Zec od lubenice / Izvor: instagram.com/valeriano_fatica

Zahvaljujući svom velikom talentu, Fatika ima čak 42,3 hiljade pratilaca na Instagramu, dok njegov Jutjub kanal prati 29,7 hiljada ljudi. Pogledajte u našoj galeriji kako izgledaju njegove neverovatne skulpture od hrane i otkrijte zbog čega je on toliko popularan.

Izvor: Bored Panda