Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Njegovi crteži su kombinacije crtanih likova

AUTOR: CityMagazine 26 Jun, 2020
Njegovi crteži su kombinacije crtanih likova

Ljubitelji stripova i crtanih filmova znaju da se povremeno dešava da se neki od likova ukrste u specijalnim epizodama, ali to često zna da ostane i samo na nivou mašte, odnosno želje njihovih ljubitelja. Međutim, kada su u pitanju nezvanični crteži fanova, sve je moguće.

To nam pokazuje i Eron Kreg, umetnik iz Australije, čiji radovi su prepuni nostalgičnih referenci na popularne crtane filmove iz 70-ih, 80-ih i 90-ih, uz poneke moderne. On je veliki ljubitelj crtanih filmova iz produkcije Hana-Barbera, Warner Bros, Simpsonovih, Gospodara svemira i mnogih drugih. Svaki od njegovih radova predstavlja amalgam dva lika koji inače nemaju nikakve veze jedan sa drugim i koji su iz različitih univerzuma, a opet se nekako uklapaju.

U Eronovim radovima skoro sve je moguće i kombinacije su praktično bezbrojne. Ako ste odrastali uz bar neke od crtanih filmova kao autor, galerija u nastavku verovatno će vam izmamiti pokoji osmeh. Da li ste pronašli sve reference? Koji je bio vaš omiljeni crtani film tokom odrastanja? Ako želite da vidite još autorovih radova, tu je i njegov Instagram profil.

Izvor: Bored Panda