Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Od sada možete virtuelno proći izložbu posvećenu Endiju Vorholu

AUTOR: CityMagazine 05 May, 2020
Od sada možete virtuelno proći izložbu posvećenu Endiju Vorholu

Dugoočekivana izložba posvećena Endiju Vorholu otvorena je u galeriji Tejt Modern u Londonu samo pet dana pre nego što je ova galerija morala da bude zatvorena usled korona virusa. Možda će uskoro i biti moguće da se ponovo posećuju galerije, ali do tada je tu jedna dobra vest za ljubitelje oca pop arta.

Naime, ova galerija napravila je virtuelno iskustvo kome svi obožavatelji mogu pristupiti od kuće. Kustosi muzeja su u ovom snimku obradili neke od najvažnijih tema i eksponata obuhvaćenih izložbom. Ideja iza izložbe bila je da se vrati na to kakav je Vorhol bio kao osoba i da se fokusira na njegove strahove i želje koje su ga terale da se bavi umetnošću. Centralne teme koje su obuhvaćene su njegova imigrantska priča, kvir identitet i stavovi o smrti i religiji.

Ova londonska galerija je pored toga objavila i jednu epizodu svog podkasta pod nazivom The Art Of… gde se bave legendarnom javnom ličnošću Endija Vorhola, a to možete preslušati ovde. Galerija Tejt Modern i dalje je zatvorena i ne zna se do kada će to biti tako, ali ova izložba će biti aktuelna do 6. septembra. Nadamo se da će tada situacija na svetskom nivou biti mnogo bolja nego sada, a u međuvremenu pogledajte video turu.

Izvor: My Modern Met

Naslovna fotografija: CC BY-ND 2.0/John Wisniewski