Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovaj umetnik je napravio neverovatan portret razbijanjem prozora

AUTOR: CityMagazine 07 Sep, 2019
Ovaj umetnik je napravio neverovatan portret razbijanjem prozora

Kada ste umetnik, što ste tehnički potkovaniji, to će vam biti lakše da sprovedete svoje ideje u delo. Momak po imenu Simon Berger ima toliko vešte ruke da je u stanju da stvara čak i kada rastura. Dajte mu dleto i čekić i on će napraviti remek-delo na vašem prozoru ko od šale.

Berdžer je počeo karijeu kao stolar. Na tom poslu je osim sa drvetom, naučio da radi i sa staklom. „Staklo je materijal koji ima toliko potencijala u umetnosti“, izjavio je Berger i dodao: „Zahvaljujući mom iskustvu u upotrebi istog u radionici, čini mi se da sam otkrio umetničku tehniku koja je jedinstvena u svetu.“

On svako svoje delo počinje sa skicom na papiru. Nakon toga bira odgovarajuće staklo za svoj portret. To je uglavnom materijal koji može da izdrži blage udarce njegovog čekića, kao na primer onaj koji se koristi za šoferšajbne automobila.

Portret na staklu izbliza i sa distance

Portret na staklu izbliza i sa distance

Kada ima odgovarajuću površinu ispred sebe, Berger mora pažljivo da obeleži sve delove stakla koje će udariti njegov čekić i dleto, ali i one koje će izbeći. Pretpostavljamo da znate šta sledi dalje…

Prosto je neverovatno kako mu polazi za rukom da napravi neverovatne portrete korišćenjem ove inovativne tehnike. Mi očigledno nismo jedini koji tako misle jer je on nedavno održao veoma uspešnu izložbu u Bazelu. Ako vam se dopada njegovo delo koji smo ovde prikazali, upoznajte se sa drugim radovima švajcarskog umetnika Simona Bergera na ovom veb-sajtu.