Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovo ćebe ispleteno je od simpatičnih kućica nalik onima u Kopenhagenu

AUTOR: CityMagazine 21 May, 2020
Ovo ćebe ispleteno je od simpatičnih kućica nalik onima u Kopenhagenu

Oni koji su posetili Kopenhagen kažu da su njihove kuće toliko očaravajuće da vam prosto dođe da zauvek samo gledate u njih. Gledanje fotografija ne stvara isti efekat, ali čak i na taj način su očigledne lepota i šmek koji isijavaju iz njih na svakom koraku.

Umetnik Džejk Hencler, koji je neko vreme živeo u danskoj prestonici, odlučio je da lepotu poznatih kućica ovekoveči na jedan zanimljiv način. On je naime ispleo ćebe po uzoru na prekrivače sastavljene od najrazličitijih mozaika, a kao osnovu je uzeo baš ove kućice. Svaka kuća je drugačije boje i predstavlja jedan od mnogih distrikta Kopenhagena. Da bi ih adekvatno predstavio, pojednostavio je njihov dizajn i sveo ga na proste geometrijske forme – kvadratne prozore, visoka vrata i ravne krovove sa ponekim ukrasom.

Obrazac nije baš potpuno isti na svakoj kući, već je Džejk dodavao i razne sitne detalje koji se uklapaju u celokupni dizajn. On je projekat započeo u Danskoj a završio u rodnoj Australiji, a nakon toga je iste šare upotrebio i u drugim proizvodima, poput dečjeg ćebenceta i navlaka za jastuke. Kako izgleda ovo ćebe možete videti u galeriji u nastavku, a ostale Džejkove rukotvorine nalaze se na njegovom Instagram nalogu.

Izvor: My Modern Met

Fotografije: Boy Knits World