Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Performans umetnika Vladimira Mojsilovića u Muzeju savremene umetnosti

AUTOR: Ivan Šuletić 12 Jul, 2019
Performans umetnika Vladimira Mojsilovića u Muzeju savremene umetnosti

Nakon Galerije Narodne banke Srbije, Transformart galerije, KC Barake i nastupa na internacionalnom Trijenalu proširenih medija likovni umetnik Vladimir Mojsilović će u subotu, 13. jula boksovati u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Poduhvat „Mali građanski razgovori u rukavicama“ nastao je posle virtuelnog povezivanja sa prijateljima, kolegama, umetničkom publikom, kao i raznim specifičnim političkim grupama na Fejsbuku. Ideja je bila da se oštra diskusija srpske Fejsbuk zajednice, koja je pratila neke objave umetnika, nađe u publikaciji kao relevantna društveno-umetnička kritika na bojnom polju mreže.

U prethodnim rundama umetnik je već boksovao sa umetnicima, kustosima, ženama. Za svoje performanse tvrdi da imaju jasni civilni, umetnički, feministički i sportski okvir, uz poštovanje zakona. „Boks je, kao bočanje ili šah, građanska kategorija. Melanholija, gnev, mržnja u strogim akademskim uslovima kulturnih ustanova i zvaničnih umetničkih manifestacija ustupaju mesto Ljubavi, koja se može iskusiti samo u ringu. Ja donosim ring u kulturne institucije“, kaže Mojsilović.